• r34 gt-r modeli ocak 1999'da tanıtıldı. geniş r33'e oranla, gövde olarak 75 mm ve aks mesafesi olarak da 55 mm daha kısaydı. gövde sertliği üst düzeye getirilmişti ve aerodinamik sistemiyle hem soğutma hem de bastırma kuvveti elde ediyordu.

    motor r32'den rb26dett modeldi fakat bazı iyile?tirmelerle tork ve gücü artırılmış, ağırlık düşürülmüştü. azaltılmış sürtünme oranıyla seramik turbolar sayesinde azami tork 392,0 nm değerine ulaşmıştı.

    şasi performansı mükemmel derecede artırılmı?tı ve otomobilin tamamıyla kontrol altında tutulmasını sağlıyordu. sürüş dağılımı attesa e-ts pro sistemiyle yapılmaktaydı ve bu da otomobilin istenilen yöne rahatça gitmesini sağlıyordu. direksiyon kullanımı artık 4x4'e benzemiyordu hatta efsanevi r32 ile karşılaştırıldığında, sürüş hissi sanki nesiller sonrasının bir otomobilini kullanıyormuş gibi hissettiriyordu.

    yüksek performanslı v-spec versiyonu da, bastırma kuvveti sağlamak için karbon arka difüzör ve aktif lsd kullanan ilk seri üretim araçtı. daha sonra bu v-spec araç ekim 2000'de naca tipi hava girişli karbon kaporta ile v-spec ıı'ye yükseltildi. mayıs 2000'de le mans otomobillerinin süspansiyon ayarlarını kullanan yüksek konforlu m-spec sunuldu.

    ocak 2002'de sınırlı sayıda "nür" versiyonu üretildi ve almanya'daki nürburgring pistinden adını almıştı. n1 tipi rb26dett motor ile donatılmı? özel bir modeldi.
    spor otomobil dünyasını değiştiren 2. nesil gt-r'ların tarihi, yeni egzoz düzenlemelerinden dolayı son bulmuştu.

    hızlı ve öfkeli serisi ile birlikte meşhur olmuştur.
    meşhur rengi için; (bkz: bayside blue)
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap