35 entry daha
  • itfaiye- hortum ilişkisinden öte bir durumdur.
    ülkede sermaye ciddi bir şekilde el değiştirdi. yaratılan yeni zenginler paranın akışını daha farklı kaynaklara yönlendiriyor. maalesef ülkemizde otomotiv- inşaat - gıda sektöründe belli başlı markalar trendi yakalayabildi ve yatırımlarda bu yöne doğru kaydı. büyüyen, zenginleşen bu sektörler oldu.
    bağdat caddesi, istiklal caddesi ve kapalıçarşı gibi önemi olan ticaret lokasyonlarında inşaat , kentsel dönüşüm vb gibi nedenlerle yükselen kiralar ve arz - talep dengesi yatırımcıya yeterli gelmedi ve maalesef bataklar çoğaldı.
    bugün bir çok avm içinde sadece belli gıda ve giyim firmaları ciro yapabiliyor. 2 ay sonra ziyaret ettiğinizde bir çok mağazanın kapalı olduğunu görüyorsunuz. esnafın durumu ise daha vahim. rekabet ortamı eşit değil ve şartlar çok zorlayıcı.
    bilinen lokasyonlarda oluşan bataklar esasında eleme değil hatalı yatırım ve nakit akışının iyi yönetilememesinden kaynaklanıyor.
    bankalar ne kadar limit açar, ne kadar fonlarsa siz de o denli iş yapabiliyorsunuz. limit üstümde hareket ve sermayenin hatalı yönetilmeside bu tip bataklara yol açıyor.
183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap