2 entry daha
  • futbolun atom parçalamak kadar zor olmadığını gösteren maç.

    orada öyle, burada böyle demek istemem ama eminim hollanda'nın da fransa'nın da bizimkilerin yönetemedikleri süreçlere benzer süreçleri olmuştur. aramızdaki en büyük fark da sanıyorum bunları yönetebilmekte yatıyor.

    elbette sistem ve taktik olarak çok büyük farklarımız var, giderilmesi imkansız sorunlar ya da eksiklikler değil ancak öncelikle neyi nasıl oynayacağımızı bilmiyoruz.

    insan 3 saniyeden fazla ayağında top tutmayan futbolcuları, defansta gerçekten defans, orta sahada gerçekten orta saha oyuncularını görünce sistemsizlik, disiplinsizlik ve bunun getirdiği başarısızlıklara daha fazla üzülüyor.

    kalite farkı olur elbette, olacak ama daha fazla mücadele eden o kalite farkını ortadan kaldırabilir. kalite olarak düşüksen, üstüne üstlük bir de mücadele etmezsen kazanamazsın.

    40 yaşındayım, adam akıllı defans yapabilen milli takımdan geçtim türk takımı göremedim. düzgün, olgun hücum atakları yapan, şu diğer ülkelerin maçlarını izlerken çizgi gibi bir kanattan diğer kanada atılan topun takım arkadaşının ayağının içine oturduğunu da. dün yediğimiz ikinci golü bir türk takımı dışında yiyebilecek takım yok denecek kadar azdır herhalde.

    önceden (çok önceden) bu kalite ve disiplin anlayışımız olmadan o büyük farkı mücadele gücümüzle, azmimizle kapatıp kalıcı olmayan zaferler elde edebiliyorduk ama artık o mücadele gücümüz de azmimiz de yok.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap