• aynı zamanda "ortak değerler derneği" ismi ile uzun yıllardır var olan bir inisiyatif olduğu anlaşılıyor. yani dernek kurulduğu zamanlar kamuoyunda baya ses getiren isimleri kadrosuna almış fakat sonrasında tamamen atıl bir vaziyete dönüştüğü (ortak değerlerden tamamen yoksun) ayrıştırıcı, tarafgir ve vasıfsız birini başına koymalarından anlaşılıyor.

    doğan grubunun finanse ettiği bir kardeşlik hamlesi olarak görülse de içinin tamamen boş olduğuna bugün ziyaretim esnasında mecliste danışman bir arkadaşın telefon görüşmesindeki absürtlüklerle bizzat şahit oldum.

    bu unutulmak üzere olan ve herhangi bir işlevselliği olmayan güzel fikri doğan grubunun yıllar sonra begümhan doğan faralyalı'nın basına yansıyan şu açıklamalarıyla yeniden ısıtmaya çalıştığı anlaşılıyor. fakat bunun romantik beklentilerle "müştereklerde buluşalım" çabasından ziyade tamamen iktidara yaranma amaçlı bir araç olduğuna bugün şahit olduklarımdan sonra tamamen emin oldum.

    şöyle ki; "müştereklerimizi keşfedelim ve geleceğe birlikte yürüyelim" projesini başlatıyoruz diye begümhan doğan faralyalı'nın bir seferberlik ilan etmesinin ardından bu chp'li danışman arkadaş sazan gibi atlıyor. kendi danışmanı olduğu vekilin de mizacı gereği uzlaşmacı ve ılımlı biri olmasından dolayı böyle bir çabaya mecliste katkı sunabileceklerini düşünüp vekile anlatıp onayını alıyor. geriye kalan tek şey bunlarla iletişim kurmak. doğan holdingde begümhan doğan faralyalı'nın asistanı olduğunu söyleyen bir hanım bu konuda yetkili kişilerin daha sonra onlara geri döneceğini söylüyor. tabi bu projenin "üniversitede, sokakta, kahvede her yerde bizi birbirimize yaklaştıran ortak değerleri açığa çıkaracağız" söylemini duyunca, niyetin iktidar yalakalığından ziyade gerçekten böyle güzel bir amaca hizmet olduğunun sanılması da başlı başına bir saflık hadisesi. üstelik yıllarca bu holdingin başkanlığını yapan damat alo mehmet ali'nin e'mail'leri halen hafızalardayken..

    neyse benim orada bulunduğum sırada bu arkadaşı ortak değerler derneği başkanı olduğunu belirten mustafa odabaşı denen birisi aradı. adam başlangıçta "vekillerimizin de desteğini almaktan memnun oluruz" diye söze giriyor. bunları söyledikten sonra laf arasında "ak partiydi di mi?" diye kendince bir asayiş kontrolü yapıyor. "hayır chp" cevabını alınca 180 derece bir geri dönüş yapıp "bir yönetim kurulu üyelerimle de görüşeyim" diyor.

    tabi bu olayın şokunun ardından bu zat kimdir diye ufak çapta bir araştırma yapınca, şu örnekte görüldüğü üzere iktidarın davulunu çalıp muhalefete lanetler yağdıran sosyal medya paylaşımlarını gördükten sonra olay tamamen açığa kavuşuyor. düşünsenize güya herkesi kucaklayan bir inisiyatif kuruyorsunuz ama başındaki kişi kendi zihniyetinde olmayan herkese nefret kusan, ufku ve vizyonu son derece sığ birisi.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap