• m.ö. 500 gibi iskitler'in karadenize yaptığı seferlerde karadenizde hakimiyet süren iskitlerin soyundan geldiğine inanılan türklere verilen ad.

    samsun'dan trabzon'a kadar olan yerde hakimiyet sürdüklerine inanılan ve de giyim kuşam, hayat tarzı bakımından türklerle çok benzerlik gösteren çepni'ler. kısa boylu, çekik gözlü ve türk motiflerini taşımasıyla türk soyundan geldiğini kanıtlar nitelikte.

    samsunun terme ilçesinde yaşamış olan amazon kadınlarının bir zamanlarda giresun adası'nda hüküm sürdüğü bilinmektedir. bu amazon kadınlarının savaşçı olup at bindiği kılıç kullandığı bilindiği için orta asya türkleri'ne çok benzemektedir. yani amazon kadınları için de türk yakıştırması yapılabilir.

    bugün çin ve rusya kaynaklarını bize açmasa da müzelerde fotoğraf çekmemize izin vermese de ellerine geçirdiği her tarihi eseri bizden gizlemeye çalışsalar da biz peşine gidip tarihimizi öğrenmeliyiz.

    hitler almanyası ve öncesi anadolu medeniyetlerinde alman izi var mı diye araştırma yapmış ve bazı uygarlıkları kendisine benzetmiş ve atası görmüştür. bugün sümerler için türk kökenli desek yanlış bir cümle kurmayız.

    yeterli inanalım araştıralım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap