1 entry daha
  • allah rahmet eylemesin. darısı diğerlerinin başına.

    edit: debe'ye giren bu entry'i çok boş bulduğumdan dolayı, entry'i, dün gece öğrendiğim ve az da olsa ufkumu açan aşağıdaki bilgiyle desteklemek ve daha faydalı hale getirmek istiyorum:

    pavyon benzeri mekanlarda masanızda oturan konsomatrisin koluna takılan bilezik benzeri şeye, daha doğrusu bilekliğe vol denir. masaya söylenen her içki için, içkiyi getiren eleman kadının bileğine bir tane vol takar. o kadının kasası gibi bir şey yani. gece bittiğinde ilk takılan 5-6 vol o kadına kalır, fazlası ise mekan sahibine yani patrona kalır. kadının güzelliğine ve muhabbetine göre kadının gece sonunda sahip olacağı vol sayısı değişir. çok güzel, çok hoş sohbet, müşteriyi çeken konslar için bu sayı 18-20'lere kadar çıkabilir. çirkin ve muhabbetti çekilmeyen kadınlar içinse bu sayı en fazla 4-5'lerde kalır.

    her bir volün değeri mekana göre değişir, mekanın kalitesine göre 10 ila 50 lira arasındadır. 10 lira olanlar en vasat, en varoş mekanlar içindir, 50 lira olanlar ise en lüks, en elit mekanlar içindir. bu volün her birininin değeri standart kons birasının fiyatına da eşittir. kadına söylenen içki 20 lira ise vol de 20 liradır.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap