2 entry daha
  • konuyu güncellemek istedim çünkü devamında olan şeyler daha da sinir bozucu.

    ürünü tekrar yetkili servise gönderdim ve 10 gün kadar sonra ürün tekrar elime ulaştı. kutunun içindeki servis fişinin görselinin linkini koyuyorum. arkadaşlar ürünle ilgili hiç bir işlem yapmamışlar. donanımsal bir arıza yok demişler. yetkili servisi aradım. durumu izah ettim. "biz ölü piksel bulamadık. resmini çekip whatsapp'tan gönderin". dedi görüştüğüm arkadaş. ekte bulunan görseli gönderdim. şimdi ürünü tekrar göndermemi istiyorlar. şöyle de bir tavsiyede bulundular. "keşke bu resmi çekip, çıktısını ürünün kutusunun içine koyup öyle servise gönderseydiniz. arkadaşımız da ölü pikselleri farkedebilirdi".

    şaka değil. zıvanadan çıktım tabi. samsung müşteri hizmetlerini aradım tekrar. artık tamir falan istemiyorum. ya paramı iade edin ya da yeni ürün gönderin. yetkili servisiniz benimle resmen dalga geçiyor ve artık muhattap olmak istemiyorum" dedim. şikayet için kayıt oluşturdular. geri dönüş sağlayacaklarmış. ama muhtemelen arayıp ürünü tekrar servise gönderin diyecekler. bu süer içerisinde garantisi bitti cihazın. belki garantiniz bitti artık yapacak bir şey yok derlerse hiç şaşırmam.

    özetle 07.09.2016 ilk kez ve 01.10.2016 tarihinde ikince kez servise gönderdiğim cihaz için hiç bir işlem yapılmadı. sanırım yolum izmit'e düştüğünde özellikle bu yetkili servise uğrayıp cihazla ilgilenen teknisyen arkadaşla tanışacağım. çok merak ediyorum kendisini.

    ilgili görseller aşağıda. 50-60 tane ölü piksel var sanırım.

    servis fişi

    ölü piksel görüntüsü
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap