3 entry daha
  • "birçok radyo ve tv'nin yayını, hiçbir mahkeme kararı olmadığı halde keyfi bir biçimde sonlandırıldı. radyo ve tv'lerin yayınına (idari tedbir) olarak son verildiği söylendi. bu ibare, kapatma sırasında kağıda da döküldü. ancak ne ilginçtir ki; radyo ve tv'ler idari tedbir olarak kapatılmış olmasına rağmen, boşalan frekanslar hemen korsan yayınlarca dolduruluyor.

    örneğin, 95.1 frekansının, özgür radyo ile ilgili hukuki süreç tamamlanana dek boş kalması gerekiyor. oysa ki; bu kural da ortadan kaldırıldı. özgür radyo'nun frekansından, kimi zaman kanal 7, kimi zaman ise ülke tv ve başka bir radyo yayın yapıyor. bunun adı açıkça gasptır; yağmacılıktır...

    değeri milyonlarla ölçülen radyo - tv frekanslarına el koyup bunları yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar. örneğin, kanaltürk ile bugün tv'ye el konulduktan sonra, her iki kanalın uydudaki frekansından yayın yapılmaya başlandı. bu yayınları kim yapıyor, frekanslar bu kişilerin eline nasıl geçti bilinmiyor. sorularımız ise yanıtsız kalıyor. akp, darbeyi istismar ediyor; ideolojik ve ekonomik hegemonyasını darbe bahanesiyle kurumsallaştırmak istiyor."

    barış yarkadaş

    http://www.birgun.net/…an-yayin-yapiyor-131180.html
hesabın var mı? giriş yap