8 entry daha
  • çok ama çok vahim bir olay. o kadar vahim ki, bu kesilen ağaçlarla geleceğimizi çocuklarımızı kestiğimizin farkında olduğumuzu bilmemiz gerekir.

    bu dünyanın akciğerleri dünyanın en büyük yağmur ormanlarına sahip olan bölgesi güney amerika'da bulunan amazon ormanlarıdır. 7 ülke sınırını kapsayan ve 5.500.000 km2 olan bu ormanların bir ucundan bir ucuna uçakla tam 6 saatte gidilmektedir.

    maalesef alınan önlemlere rağmen son durum şudur

    yukarıdaki linkte 1975 ila 2012 yılları arası amazon ormanlarının yoğunluğunu gösterir bir resim bulunuyor.

    43.000 ağaç kesileceği söyleniyor, fakat bu termik santral sadece ağaç kesilmesi ile kalmayacak, etraftaki doğal olan her şeyi de öldürecek. su ve toprak zehirlenecek.

    2050 yılına gelinmeden bir çok insan açlık ve susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. dünyadaki ağaçları kestikçe, doğa anayı zehirledikçe en pis golü maalesef geleceğimiz olan çocuklarımız yiyecek. inanın, çocuklarımız bize o kadar ağır küfürler edecekler ki, kulaklarımız çınlayacak. yattığımız yerde rahat uyuyamayacağız. işte biz insanoğlu olarak bu kadar bencil varlıklarız. kendi çocuklarımıza bırakacak bir dünyamız bile kalmayacak.

    edit: bazı bilgiler yanlış girilmişti, düzeltildi, uyaran arkadaşlara teşekkürler..
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap