• uzun zaman önce, uzak uzak bir galakside, galaktik cumhuriyetin tüm kılcal hücrelerine kadar sızmış, bağnaz bir batıl inanca sahip olan jedilardan oluşan terör örgütüdür. kısaca jetö, veya yetö olarak adlandırılır.

    tetikci obi van kenobi tarafindan katledilen jeto itirafcisi count dookunun da belirttigi gibi, bu terör örgütünün üyeleri, gizliden gizliye cumhuriyete karşı konfederasyonu ayaklandırmış, daha sonra çıkan savaşta ikili oynayarak savaşın git gide uzamasına sebep olmuştur.

    ufak tefek gözükerek semaptikliği ile cumhuriyetin her kesmini kandıran örgüt lideri yoda, mind trick yapmak sureti ile tüm emniyet güçleri ve askeriyeyi ele geçirmiş, kendi jedi akademisinde küçücük cocukların eline silah verip eğitmek sureti ile onları teröre alet etmiştir.

    milletin hizmetkarı, kimsesizlerin kimi, güc dini ümmedinin umudu olan senetör palpatin, önce jedilar tarafından aldatılmış, malesef jedilar ne istedilerse vermiş, fakat örgüt lideri yoda'nın cumhuriyetin milli iradesine kalkışması sonucu jetö'nin gerçek yüzünü görüp, jedi'lara tek tek hak ettikleri cezayı kesmiştir.

    cumhuriyet vatandaşlarının tam desteğini alan palpatin, jedi itirafcısı anakin skywalker'ın da yardımı ile cumhuriyetin kültür ve dinine uygun olan başkanlık sistemine geçerek galakside birlik ve barışı sağlamıştır.

    başkan seçildikten sonraki balkon konuşmasında cumhuriyet'in sınırlarını genişletmeye ve eski imparatorluğun gücüne ve kudretine tekrar kavuşturmaya and içmiştir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap