• oha, şu aracın bi başlığı nasıl olmaz sözlükte?

    neyse, kolları sıvayalım. eski sözlükçülerden kim kaldı?

    opel corsanın "c" kasasına ısuzudan alınan 1.7 dizel motorun konmuş halidir. standart hali 75 bgdir ama dizel olduğundan ve hacmi büyük olduğundan torku fazladır. 3 kapılıdır, arkada cam-koltuk vs yok; hepsine sonradan eklenmiş. 2005teki ticari araçlarla ilgili vergi düzenlemesinden sonra hem bunların "ticari"den "hususi"ye çevrilme olayı kalkmış ve bu sebeplerden dolayı malesef 1.7 olanlar getirilmemiş.

    2 kronik sorunu var. mazot pompası, yerinin dandikliğinden ötürü "beyin"e mazot kaçırıyor ve beyni yakıyor. çözümü beyni üst kısımda uygun bi yere taşımak. 2. kronik arızası ise direksiyon kutusu. çözülemeyecek sorunlar değil yani. hatta aldığınız araçta büyük ihtimalle bu sorunlar çözülmüştür.

    3 sene önce 10 bin tl altına bulabildiğiniz 3 kapılı corsalar şimdilerde 20 bin bandından gidiyor.

    sebebi de modifiyeye açık olmasındandır. sağlam ısuzu motoru normalde 400 bin -500 bin km gittiğinden modifiyede sınırlar zorlansa bile pek arıza vermez.

    51lik düz boru, katalizör iptali, wastegate iptali, büyük turbo, büyük enjektörler, büyük intercooler, hard yazılım vs. vs. ile 150-160 hp ve ölçülemeyen tork elde etmeniz mümkün. hatta bi ara facebook grubunda "s2000e nasıl sapladım" muhabbetileri dönüyordu ve videolar havada uçuşuyordu.

    bu kadar modifiyeye rağmen son hızı 200 küsür kmdir; şanzıman oranları nedeniyle. gene facebook gruubndan dönen bi geyik vardı; "bilmemkim abi insignia şanzımanını corsaya oturtmaya çalışıyor" diye *

    evet, temizini ve oynanmamışını bulmak artık zor diyebiliriz. 3-5 seneye ortada bile kalamayabilir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap