130 entry daha
  • yaklasik dokuz aydir yasadigim sehir. los angeles'a methiye duzenleri ocak disi birakiyoruz burada. orayi cok sevdiyseniz, bi zahmet uc saat araba kullanip buraya gelmeyin. illa gelecegim diyorsaniz alin size amme hizmeti:

    downtown san diego, gokdelenlerin golgesinde yurumek icin guzel bir yer ama ortalama amerikan sehir merkezi, yapacak hicbir sey yok. gaslamp quarter 3'e 3 bloktan ibaret, turist tuzagi. gelip kalacaksaniz burada kal-ma-yin. arabaniz varsa park yeri bulamazsiniz, sonra "iii sin diigu cik ibirtilmis yhaa" dersiniz. yaptim oradan biliyorum

    buraya yakin gorulmesi gereken tek bir sey var: uss midway aircraft carrier! donanma hede hodolerinden pek hoslanmam ama bu gemi, o ucaklar, denizin uzerindeki ulke bambaska. bu arada giderken aklinizda tom cruise'un top gun'daki toy halleri bulunsun, zira filmin gectigi yer burasi. yeri gelmisken, san diego'daki en buyuk isveren amerikan deniz kuvvetleri, yer yer downtown'dan coronado island'a bakarken, yer yer de uzerinizden gecen jetler kulaginizi sagir ederken bu yazdigimi hatirlayip kendilerine iki kuple kufur ya da hayir duasi yollayabilirsiniz, gonlunuzden ne koparsa.

    downtown'a yakin en gorulesi yer coronado island. tam bir sayfiye yeri. ada diye gecer ama aslinda karaya baglidir. burada donanma ussu bulundugundan genelde ordu mensuplari oturur. asiri pahali evlere bakip ic gecirebilirsiniz. ayrica sayisiz kumsali olan san diego'da denize girilecek en guzel kumsal buradadir.

    kumsal demisken. biliyorsunuz okyanusa bir adim uzakliginizda. kisisel tercihim coronado ama tek cumleyle cogunu ozetleyecegim:
    pacific beach: american pie'daki cocuklari burada gorebilirsiniz.
    mission beach: piknikcilerin yeri
    ocean beach: assiri ruzgarli. sorf icin ideal.
    imperial beach: cok uzak. buyuk ihtimalle gitmezsiniz
    la jolla shores: trophy wife ve gun yuzu gormemis ucsd ogrencilerin ugrak mekani.
    sorf yapicam ben diyorsaniz eger, la jolla shores bunun icin en uygun yer. sadece temmuz-agustos gibi asiri kalabalik oluyor bunu unutmayin.

    kumsallar yuzunden downtown'dan uzaklastik ama geri donelim. balboa park gorulmesi gereken yerlerden biri. akliniza central park gibi bisey gelmesin cunku icinden otoban geciyor ve parkin buyuk bir bolumunu hayvanat bahcesi olusturmakta. hayvanat bahcesi dedigime bakmayin, burasi elinizde biranizla zurafalarla kafa tokusturabileceginiz bi yer. evet cocuk dolu ama alan o kadar buyuk ve yurumesi o kadar zevkli ki. evime cok yakin olmasina ragmen buraya o kadar uzun sure kayitsiz kaldim ama pismanim. giris ucreti 2016 itibariyle 50 papel. pisman olmazsiniz.

    downtown'da kalmayin dedim, bi bildigim var. north park, hillcrest, banker's hill, south park bolgeleri (hepsi parki cevreliyor) san diego'nun yerlilerinin ugrak yerleri, bi nevi kalbinin attigi yerler. ozetle gececek olursam:
    north park: hipster mekani
    hillcrest: lgbt
    banker's hill (west washington street): "genc profesyonellerin" ugrak yerleri.
    south park: burasi da bir nevi san diego'nun karakoy'u olma yolunda.
    bunlarin disinda park ave. ve adams ave. gayet normal kalibrede insanlarin takildigi yerler.
    soyledigim bolgelerin herhangi bir yerinde kalabilirsiniz (hepsi birbirine cok yakin), hepsi cok guvenli. soylemeden gecmek olmaz, san diego'da cok evsiz goreceksiniz, uzulmeyin - en azindan sogukta uyumuyorlar- ve sasirmayin.

    san diego ve la jolla arasindaki bolgeler genelde ailelerin ya da ucsd ogrencilerinin yasadigi yerler. ilginc bisey yok.

    gelelim la jolla'ya (la hoya diye okunuyor). benim gibi kalburustu evlere ve malikanelere bakmak gibi bir hobiniz varsa gidin sokaklarinda turlayin, kendinizi o evlerin icerisinde hissedin :) la jolla ayni zamanda ucsd, scripps research institute, salk institute'e ve yuzlerce biyoteknoloji firmalarina ev sahipligi yapan bir yer. san diego downtown'a yaklasik 20 km uzaklikta. farkli bir deneyim, san diego'ya gelmisken gormemek olmaz, sahiline gidip deniz ayilarina selam cakmadan donmeyin.

    eksisozluk turist rehberi sundu. esenlikle kalin
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap