• http://i.hizliresim.com/7annmm.jpg

    gerçekler devrimcidir. hakikatleri başka kalıplara sokarak tanınmaz hale getirenlerin amacı tarih yazmak değildir.

    ''duvar'' yıkıldıktan sonra siyasetin gerçekleri yerini liberalizmin sentetik hedeflerine bırakmıştır. ideolojilerden arınmış siyasetin borsa ve dolardan başka konuşacak bir argümanı kalmamıştır.

    chp'nin artık cesaretli olmasının vakti gelmiştir. sosyal demokrasi taraftarı bir siyasi hareketin ''temel çelişki''yi göz ardı etmesi kabul edilemez bir durumdur. bir hukuk devletinde kanunların sermayeyi koruduğu duvarlara saygı duymak ayrı bir durumdur. sermayeyi ürkütmemek adına devletçi ve halkçı politika yapamamak ayrı bir durumdur. idare-i maslahatçılar esaslı inkılap yapamazlar.

    özel kömür işletmelerini kamulaştıran akabinde düzenin halk lehine değişeceğini duyuran ecevit, tüsiad'ı öylesine korkutmuştu ki gazetelerden muhtıra vermek zorunda kalmışlardı. tarihini unutmayan halk partisi cesaretli olarak sembolik de olsa tüsiad toplantılarındaki protokol koltuğunu reddetmelidir.

    halk partisinin ferdi teşebbüsler ile bir problemi yoktur. devletçi ve kamucu politikalar ile de bir problemi yoktur. özünde devletçilik ve halkçılık olan bir parti küresel burjuvazi ve yerel uzantılarına şirin gözükerek iktidara gelemez.

    12 eylül sonrasında toplumda sol siyasetin karşılık bulamadığı doğrudur. devletin iktisadi işleyişinde değişiklik vurgusu yapmadan toplumun unuttuğu değerleri canlandırmak da imkansızdır.

    fiili olarak kadük olmuş meclisimizde yer alan halk partisi gerilemiştir. tarihsel pusulası kırılmıştır. zayıflamıştır. bu nokta en cesaretli olmamız gereken andır:

    iktidarın olgun bir meyve gibi ellerine düşmesini bekleyenlerin bekleyişi hep sürecektir.

    alıntılar: soner yalçın, vladimir lenin, mustafa kemal, mao zedong, che guevera.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap