1 entry daha
  • kardeş senin bahsettiğin o hakların hepsi iş hayatında şirketleri, işvereni zor duruma sokan uygulamalardır. kimse sana anne olma demiyor ama iş hayatında senin en için en büyük kariyer "annelik" değil.

    sen cinsiyetçiliği sadece anne olunca verilen maaşa, izne falan indirgiyorsan cinsiyetçiliğin ne olduğunu bilmiyorsun demektir. cinsiyetçilik en temelde, eşit işe eşit ücret, eşit eğitim ve donanıma eşit terfi, her cinsiyetteki çalışana eşit davranış ve kadına "cinsel" içerikli olmayan yaklaşımlarla/tersi uygulamalarla değerlendirilir.

    bahsettiğin tam bir iktidar kafası. bu şekilde kadınlar otursun evinde, çocuk baksın. çünkü bu kadar çocuğun tüm sorumluluğunu sadece anneye yükleyen bir sistemde hiçbir iş veren kadın çalıştırmak istemez.

    söyle kocana iş yerine baskı yapsın, buraya kreş yapın diye, çocuğu da kendi işindeki kreşe götürsün. bak cinsiyetçi olmayan eşit yaklaşım ve paylaşım böyle bir şeydir. kadın ve erkeğin birlikte yaptıkları çocuğun bütün sorumluluğunu anneye yüklemek, tüm fedakarlıkları anneden beklemek başlı başına cinsiyetci ve ayrımcı bir durum zaten.

    softtech de bu noktada cinsiyetçi değil, iş hayatının gereklerine göre çalışma şeklini düzenleyen bir şirket gibi görünüyor.

    ha annelik muhabbeti dışında yukarıda saydığım durumları içeren bir ayrımcılık varsa bu markada, o zaman cinsiyetçilik var demektir.

    tanım: kadınlara cinsiyetçilik, ayrımcılık, toplumsal roller, ataerkillik gibi kavramların öğretilmesi gerektiğini gösteren başlıklardan biri.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap