38 entry daha
  • aynı tepkiyi otomobil, otobüs vb araçlar için de vermeyecek kişilerin bireysel dumandan rahatsız olması sonucu ortaya attıkları taleptir.

    ormanda içsin diyenlere orman mı bıraktılar insanların ulaşacağı yerde demek isterim.

    dumandan zehirleniyormuş haspam, okula her gün bisikletle gidiyor zaten, hiç fosil yakıt kullanmadan yaşıyor kendisi, hiç deodorant kullanmıyor doğanın ve çevredeki rahatsız olan insanları çok düşündüğü için büyük ihtimalle okula giderken bir şişe parfümü üzerine dökmeden gidiyor, sonra da sigara içene laf söylüyor.

    gelen mesajlar üzerine edit: mesajlara verdiğim cevabı buraya da yazıyorum. bu cevaplar haricinde yazmak istediğiniz varsa buyrun. mobilde yazması çok zor geliyor.

    ---cevap---

    otobüse biniyor musunuz? ya taksi? hele şu yağ yakan magirus yada peugeot j9 minibüslere?

    işe, okula, gezmeye giderken parfüm, deodorant kullanıyor musunuz? hani şu ter kokusunu saklayan ama 50 kişi aynı otobüste olunca leş gibi kokan.?

    bu soruların en az birine evet diyorsanız okumaya devam edin. hepsine hayır derseniz ekran görüntüsü de alıp, sözlükte özür dilerim sizden.

    ben mecbur muyum siz bir yere gideceksiniz diye otobüs egzozu kokusu çekmeye? ya da keyif yapacaksınız diye otomobil atıkları kokusunu çekmeye? (lpg, benzin, yağ vs) o otobüsün içinde leş gibi birbirine girmiş 50 çeşit kokuyu çekmeye?

    efendim? o zaman toplu taşıma kullanma dediğinizi duyar gibiyim. eğer öyle dusunduyseniz sokağa cikmamayi tercih edebilirsiniz. * öyle düşünmediyseniz, devam edelim.

    kışın neyle ısınıyorsunuz? kömür? dogalgaz? tüp? elektrik? sadece kendi eviniz olarak değil, genel anlamda soruyorum. hiç merkezi kömür kalorifer olan sitelerin bulunduğu mahallelerde bulundunuz mu? oralarda yere çökmüş dumanlara karşı da bu tepkiyi verdiniz mi?

    son 10 yılda istanbul, ankara gibi şehirlere kışın gittiniz mi? ya bahar aylarında, rüzgarsız günlerde izmirde bulundunuz mu?o denizin üstünde toplanan toz, kir, gaz bulutumsu oluşumunu görünüz mü?

    sizlerin derdi sigara dumanı ile değil, otobüs vs kokusunu o kadar kaniksamissiniz ki onların çevreye sigaradan daha fazla zarar verdiğini bile bile, daha leş kokmasına rağmen hiç ses çıkarmıyorsunuz. çünkü çıkarlarınız çakışıyor.

    sigaranın açık alanda yasaklama konusunda yukardaki tüm düşünceleri uygulayın, fanuslar içinde sigara içilmesi için ilk adımı ben atarım.
    ama ben bunlardan vazgeçemem diyenler olduğu sürece kimse özgürlük, koku, vs demesin, gitsin kişisel alanımın sınırları dışında bulunsun.

    not: türkiyede winston box, kktc de golden virginia spor.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap