7 entry daha
  • hesap açmayanlara karşı büyük bir sosyal baskı gelene kadar(iş başvurularında şart koşma gibi) profil açmayacağım uygulama.

    farklılıklar dışlanacak. mesela birisi sırf eşcinsel olduğu için homofobiğin biri gelecek 1 puan verecek. veya çomarın biri gelecek "cıkcıkcık toplum içinde öpüşülür mü" diyecek, 1 puan verecek. kendisinden daha güzel bir kadını kıskanacak, 1 verecek. bunun dışında daha düşünmediğim, puanlamadaki objektifliği bozan birçok faktör vardır ki objektif olunsa bile puanlayanların kriterleriyle benimkiler farklı.

    bunun trolleme kısmı var, zorbalık kısmı var. toplumda statü göstergesi olarak görülmeye başlanıp, düşük puanlılar dışlanabilir.

    insanlar da zamanla değişir. belki ben cimri, bencil, pislik bir adamım, değişmek istiyorum ama uygulamadaki yorumlar değişmemi zorlaştıracak.

    bütün bunlar tabi 2-3 sene de olmaz, ama o geleceğin çok uzakta olduğunu da düşünmüyorum. ayrıca bu tarz bir geleceği biraz da kaçınılmaz buluyorum. kimse kullanmasın, yasaklansın da demiyorum. isteyen kullansın. şahsen insanları tanımam da mantıklı bir ölçüt oluşturacağını düşünmüyorum.
hesabın var mı? giriş yap