1 entry daha
  • olması gerekendir. ülkenin tüm sektörlerinin toplandığı, her iş kolunun ana merkezi o il ise, ülkenin yarısı bile o ilde toplanabilir.

    vakt-i zamanında kanalistanbul projesi için ayrılacak bütçe için bir akpli ile kavga ettiğimde anlamıştım. müstahak arkadaş bu istanbul size. o paraya herhangi bir ili geliştirebilir ve orantılı bir gelişme sağlayabilirdiniz, ülkede bir çivi çakılacaksa önce istanbul. tabi bu akpli arkadaş istanbullu vergi ödüyor tabi ki yatırım oraya yapılacak diye devam etti. bu zihniyet devam ettiği müddetçe bu yığılma ve istanbul çilesi devam edecek, korkum odur ki yakında alayı kanser olacak oradaki insanların.

    bu durumun çözümü iktidar olan partisinin politikalarından geçiyor, chp'nin merkez türkiye projesi gibi projeler gerekiyor. en basitinden 3.köprü yerine o parayla başka iller geliştirilse idi, istanbul trafiği sözde değil gerçek manada %20 rahatlardı.

    velhasılı yazık lan, üzülüyorum onca insana, üç saat beş saat yolda geçiyor diyor insanlar. dönüp kendime bakıyorum yürüyerek 15 dakika, dolmuşla 10 dakika, arabayla 5 dakika evim ile işim arası. üç saatlik mesafemde ise altı farklı şehir var. ne yazık ki istanbul'un büyük çoğunluğu bunu hak ediyor. bok mu var orada diye düşünmüyor değil insan.

    edit: bu arada orada yaşamaya mecbur olanlara lafım yok lakin diğerleri için çözüm basit haritadan bir şehir seçin taşının. bir insanın üç saate yolda geçer mi lan, kafayı mı yediniz mk, yazık lan. ben şu an istanbul'da yaşasam şurada kazandığım paranın iki katını kazanırım, bir çok kez de bu konuyla ilgili teklif geldi hepsinde yok dedim. ekonomi olarak bakarsan dahi başka bir şehirde daha az kazanmak daha mantıklı. misal 1500 tl kiraya ahır gibi evde kalacağınıza, 500 tl'ye bahçeli, müstakil, doğalgazlı gayet ferah, seyrek trafiğin olduğu caddelerden ev tutarsınız mk. istanbul'u çok seviyorsanız dahi atlayın uçağa her ay istanbul'a gidin, iki günde otelde kalın yine ay sonu daha çok paranız olur.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap