• anadolu kültür ve if bağımsız filmler festivali tarafından düzenlenen film fonu. henüz yeni bir fon olmasına rağmen kültür bakanlığı'nda bile görülmeyen bir düzenle ilerliyorlar, umut vadediyorlar bu sebepten de.

    ne yapıyorlar diyenlere kabaca anlatayım. elinizde pek güvendiğiniz bir film projeniz var. projeniz senaryo, araştırma gibi geliştirme aşamasında olabilir; çekime girmeye hazır prodüksiyon aşamasında olabilir ya da çektiniz ama para bitti o oldu bu oldu montajı sesi vs yaptıramıyorsunuz post prodüksiyon aşamasında olabilir. her bir aşama için ayrı destekler var. projenizi başvuru koşullarında belirtilen maddelere göre anlatıyorsunuz, verilen son başvuru tarihini geçirmeden "ben aha bu projeme şu aşaması için destek istiyorum" başvurusunu yapıyorsunuz, jüri beğenirse "bir el atalım da şu projeye katkımız olsun" diyorlar ve desteği alıyorsunuz. o destek de başvurduğunuz aşamaya göre değişiyor. 30 bin lira da alabilirsiniz, montaj desteği de.

    ilk başladıklarında kurmaca filmlere de destek veriyorlardı artık yönlerini tamamen belgesel film projelerine çevirdiler. geçmiş senenin kazananlarına bakınca daha çok mültecilik, göç, lgbt, öteki olma gibi konularda çalışan belgeseller destek almış *. gönül ister ki toplumsal faydanın yanında sanatsal fayda için de aralarda bir kaç belgesel destekleseler. bizdeki belgeselcilerin yaklaşımı "röportaj + destekleyen iki görüntü" şeklinde olduğu için gene çok bir şey de diyemiyorum tabii.

    uzun metraj ya da kısa film belgesel projesi olanların takip etmesinde fayda var. hatta bu senenin ikinci dönem başvuruları kapanmak üzere. aşağıya linkleri bırakıyorum o halde.

    2016 başvuru
    internet sitesi
    twitter
    facebook
hesabın var mı? giriş yap