• failbetter games'in uzunca bir süreden beri yaptığı browser tabanlı oyundur. ilk önceleri echo bazaar olarak twitter üstünden çalışan bir oyundu, daha sonraları klasik e-mail üstünden çalışır hale geldi. http://fallenlondon.storynexus.com/ adresinden oynanabilir, lezzetli arkadaşlarım benim.

    konu olarak alternatif tarihte geçen bir viktoryen dönemi ele alıyor. kraliçe victoria (ki oyun içinde hain kraliçe (traitor empress) olarak geçiyor) eşi prens albert'ın hayatı için londra'yı satıyor. şehir daha sonra yarasalar tarafından yerin bir mil altına indiriliyor.

    londra bu şekilde düşen beşinci şehir bu arada. etrafını unterzee olarak adlandırılan bir deniz çevreliyor ki bağlantılı olarak çıkan sunless sea bu denizi konu alıyor.

    oyun anlatımı olarak belki rastlamış olabileceğiniz macera tüneli (kendi maceranı kendin seç - choose your own adventure) stilinde. belirli istatistikleriniz var ve bu istatistiklere göre verdiğiniz kararlarda başarılı veya başarısız oluyorsunuz. her türlü biraz artıyor bu becerileriniz.

    oyun içinde fate alabiliyor veya aylık üye olabiliyorsunuz. aylık üye olduğunuzda aylık özel hikayelere girebiliyor ve normalde 20 ile sınırlı olan eylem sayınız 40'a çıkıyor. fate ise premium hikayeler için kullanılıyor. bunu da oyun içinde kazanabiliyorsunuz bu arada.

    değişik kafada, okumayı ve keşfetmeyi seviyorsanız denemenizi öneririm.

    edit:
    bu arada belirtmeyi unuttum oyunun android ve ios için mobile uygulamaları var ama çok tavsiye etmiyorum. kafasına göre sync ediyor ve çok efektif değil. ancak soundtrackleri için aynı şeyleri söyleyemiyorum https://failbettergames.bandcamp.com/ adresinden hem sunless sea, hem de fallen london için yapılmış olan soundtracklere erişebilirsiniz. ambient seviyorsanız çok hoşunuza gideceğini düşünüyorum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap