• türk iç hastalıkları uzmanlık derneği (tihud) tarafından düzenlenen '18. ulusal iç hastalıkları kongresi'nde, gripten diyabete kadar birçok hastalığın türkiye'de görülme oranları ve tedavileri ile ilgili gelişmeler tartışılmış. türk iç hastalıkları uzmanlık derneği (tihud) başkanı, hacettepe üniversitesi tıp fakültesi enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji ana bilim dalı başkanı prof. dr. serhat ünal'ın verdiği bilgiye göre;
    istanbul'da 300 doktor üzerinde yapılan bir araştırmada, "hayatınızda hiç grip aşısı yaptırdınız mı?" diye soruluyor. 180'i hayır yaptırmadım diyor. neden yaptırmadın sorusuna ise, yüzde 46 ‘grip aşısının koruyuculuğundan emin değilim' derken, yüzde 32'si aşı gribe neden olabilir diyor.

    kaynak

    yani, doktorlar bile bu grip aşısından emin değilken vatandaş ne yapsın kime güvensim. kimi diyor ki, eylül-ekim aylarından yaptırmadıysan faydası yok. bir diğeri erken yapılan geçen yılın virüsü ocakta yaptır diyor. hiç faydası yok diyen var, zararlı diyen de. dünya sağlık örgütü listesinde aşı yapılması gerekenlerin başında gebeler, 65 yaş üstü kişiler ve altta kronik hastalıkları olanlar var öte yanda.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap