• danimarka eski başbakanı anders fogh rasmussen'in dile getirdiği gereklilik.

    adam özetle diyor ki: "amerika dünyanın jandarması olmak zorundadır. amerika'nın kendini her geri çekmesiyle birlikte oluşan boşluğu teröristler ve rusya gibi agresyon eğilimli devletler doldurmakadır. bunun sonucunda kaos oluşmaktadır. amerika dünyanın jandarması olmalıdır. biliyorum bu görüşüme şiddetle karşı çıkıyorlar. hele ki avrupa'da amerikan karşıtlığı çok yoğunken benim bunu söylememe itirazlar yükseliyor. ama gerçek budur."

    kaynak 1: https://radio.foxnews.com/…nd-americas-place-in-it/

    kaynak 1: http://www.dailystormer.com/…-police-to-stop-putin/

    açık konuşmak gerekirse, obama iktidara gelmeden önce vaadettiği "ırak'tan çıkacağız", "dışarıya asker göndermeyeceğiz", "artık şehit cenazeleri görmeyeceğiz" vaatleri çok çekici geliyordu. ancak oluşan boşluğa ve ışid gibi felaketlere baktığımızda, rusya'nın kırım hamlesi gibi şeyleri gördüğümüzde, amerika'nın dünya üzerinde yaptırımı olabilecek en güçlü aktör olarak daha fazla olaylara müdahil olmasının bugünkü ortadoğu ve kafkasların geldiği duruma bakılınca ehven-i şer olduğunu düşünüyorum.

    yine de kavgasız, gürültüsüz ve sakince tartışılması; olumlu ve olumsuz taraflarıyla değerlendirilmesi gereken bir tezdir bu.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap