1 entry daha
  • tgrouplar ile ilgili araştırma yaparken karşıma çıkan sosyal psikolojiyi teoriden gerçeğe taşımış kişi. orta sınıf bir yahudi ailesinin çocuğu olarak doğmuş kendileri, şimdiki polonya sınırları içerisinde kalan prusya'da. 15 yaşlarındayken berlin'e gelmişler ve o sıralarda iyice yayılmaya başlamış, ki hitler ile birlikte devlet görüşü olacak anti semitizm ile boğuşurken kendini sosyalist akımın içinde buluvermiş. 1916'da gestalt psikolojisi üzerindeki çalışmalarıyla phdsini almış, alman ordusuna katılmış, savaşta yaralanmış ve geri dönmüş. 1921'de berlin üniversitesi psikoloji enstitüsünde ders vermeye başlamış.

    birkaç yıl içinde çalışmaları ve yazdıkları sayesinde ismi duyulan lewin 6 ay boyunca da stanford'da ders vermiş 1930'da, ki 1933'te de karısını ve çocuğunu kapıp nazi almanya'sından amerika'ya kaçmış, iyi de etmiş. (böylece bizler özellikle grup dinamikleri ile ilgili araştırmalar ve deneyler yapacak bir adamdan mahrum kalmamış olduk.)

    beraber çalıştığı arkadaşlarıyla birlikte tgroup çalışmalarını geliştirecekleri national training laboratories'i kurmak için gerekli fonu alır, ancak laboratuarın açıldığını göremeden 1947 şubatında geçirdiği kalp krizi nedeniyle ölür.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap