• tartışma las vegas'ta gerçekleştirilecek. fox news'tan chris wallece moderatörlüğünü yapacak. tarihte ilk kez bir başkanlık münazarasını bir fox news çalışanı yönetecek. bugüne kadar niye gerçekleşmemiş, doğrusu enteresan. amın oğlu anderson cooper'ı oraya koyan münazara konseyi neyse ki chris walles'ı da aklına getirebilmiş.

    önceki tartışmanın aksine, halkın da sorular sorabildiği bir tartışma ortamı olmayacak, doğrudan chris'in sorularıyla muhatap olacak adaylar.

    tahminim chris sorularıyla hillary'yi zorlayacaktır. ama trump'ın işi hiç de kolay olmayacak. son 1 haftadır amerika'nın tek gündemi trump'ın taciz ettiği iddia edilen kadınlar ve türlü taciz iddiaları.

    eğer trump kadınlarla ilgili meseleyi hızlı ve ikna edici şekilde kapatıp hillary'nin üzerine sakin şekilde giderek tezlerini halka makul şekilde akarabilirse bu tartışmayı kazanır. ama bu durumda dahi işi çok zor. zira şu an 6-7 puan kadar geride görünüyor anketlerde. kararsız seçmenleri, özellikle de kadınları kazanabilmesi gerekiyor seçilmesi için. seçimi kazanma ihtimali %20 civarında.

    önemli olan bu tartışma sonrası yakalayacağı ivme ve halkın gerçek sorunlarına değinmeye başlayabilmesi. artık şu taciz iddialarını geride bırakıp ülkenin gerçek problemlerine odaklanabilmesi gerekiyor.

    izleyip hep birlikte göreceğiz.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap