3 entry daha
  • sadece bizim bulunduğumuz boyutların var olduğu düşünülerek varılmış yanlış kanı.

    hawking yanılmıyorsam sicim teorisinde teorik olarak evrenin 11 boyutlu olabileceğinden bahsetmişti. şurası kesin ki evrenle ilgili bilgilerimiz bir bebeğin dünyanın düzeniyle ilgili bilgilerinden farksız, belki bu evren içerisinde birbiri içinde yüzlerce boyut var ve bizim boyutumuzdaki bir yıldız, 90. boyutta yaşayan varlıklar için toprak tanesi gibi bir şey belki.

    ateistlerin dinleri eleştirdiği temel noktalardan biri "insanın kendini evrenin merkezi, en üstün varlığı gibi görmesi", ama aynı hatayı kendileri de yapıyorlar gibi. sadece bizim bakış açımıza göre değerlendirilemez evren ve boyutları.

    kaldı ki, insanı üstün yapan şey (islam dinine göre) onun kainatın en muhteşem varlığı olması gibi bir iddia değil. insan allah'ın bütün isimlerinin tecelli ettiği bir varlıktır ve böyle başka varlıkların bulunmasına engel değildir. cebrail, bütün kanunları ( melekleri ) kuşatan en genel kanundur ( şuurlu yasalar ) oldukça üstün özellikleri vardır, kur'an'da "göklerde ona itaat edilir" deniyor. ama allah'ın bütün isimlerinin tecellisine sahip değildir. bazı isimleri o'nda çok fazla olarak tecelli etmiş olabilir insana göre, ama bu onu üstün yapmaz.

    sanatı üstün yapan şey, sanatkarın ona verdiği değerdir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap