7 entry daha
  • evvela kendi ağzından hayat hikayesi, tabii ki kendine has üslubuyla:

    1972'de ankara'da doğdu. biyonik adam, tatlı cadı ve kaçak dizilerini hayal meyal hatırlıyor. latin alfabesini ve kur'an elifba'sını aynı anda söktü. babasının akademik, askerlik ve 'kimlik' nedenleri, ikinci sınıftan başladığı ilkokulu beş ayrı yerde bitirmesine neden oldu. ama bundan hoşnut; halen "yıl 82, hiç unutmam o yıl sarıkamış'a kar yağdı" gibi cümleler kurabilmesini buna borçlu. 1985'te başlayan uzun soluklu kayseri imam hatip lisesi macerası belki bu yüzden ona bir ömür sürecekmiş gibi geldi. radyonun fm kanalında şarkı kaydetmek için okulu kıran bir genç olsa da içinde olduğu ahval ve şeraitin "apolitik" sularına savrulma lüksü hiç bir zaman olmadı. önce her yeni öğrenim dönemine bir "yabancı" olarak başladığı ilköğrenim yılları öğretti "öteki" olmayı; lise yıllarında 'doktorun kızı' lakabı. üniversiteye geldiğinde 'mürteci' yaftasının ağırlığı ile baş etmeye çalıştı. 'sıkmabaş' ya da 'türbanlı' oluş ile yeniden; fakat farklı biçimde 'ötekileştirmeye' maruz kaldı. bu maruziyet, varlığının kendine oranla 'öteki' durumunda olanlar gözünde ne menem bir tehdit olduğunu kavrama çabasını kamçıladı. göstergelerin egemenliğindeki çağ, kendisini görüntü üzerinden kurgulayan bir sanata, sinemaya, daha dikkatli nazarlarla yönelmesini sağladı. o gün bugündür, sinema dahil pek çok şeye bakıyor ve görüp okuduklarını bir bağlam üzerinde değerlendirmeye çözmeye çalışıyor.

    marmara üniversitesi hukuk fakültesi mezunu. uzun bir süre aksiyon dergisi'nde çalıştı ve 'eğitim gördü'. şu anda zaman gazetesi'nin 'pazar eki'nin yayın editörlüğünü yapıyor ve 'yorum' sayfasının 'iki haftada bir' yazan yazarlar kadrosunda yer alıyor.

    evli ve bir çocuk annesi. 'röpörtaj yaptığı' psikiyatrist ile evlendi ve haleti ruhiyesini garanti altına aldı. oğlunun 'sen anne değilsin, abisin' sözleriyle sarsılan maneviyatı hiçbir neden yok iken düzelebiliyor; çünkü yıldızı uranüs, burcu kova.

    zaman gazetesi dışında virgül dergisi'nde de yazılarına rastlamışlığımız vardır. yorumlarının yanında film eleştirileri de dikkat çeker (aksiyon'dayken röportaj yapardı arada bir; yine yapsın, yine okuyalım) yanardağda pişirilir, totemle servis yapılır isimli, zaman'daki yazılarından oluşan ve zaman kitap'tan çıkan bir kitabı vardır*. 2-3 yıl evvel dirmit'le beraber bir şeyler içmiştik kendisiyle, o günden kalma bir de içecek borcum vardır hala ödenememiş…

    ayrıca:
    (bkz: doğu konferansı/#6016820)

    okuyunuz:

    http://www.beyazkalemler.com/…ws&file=print&sid=284
987 entry daha
hesabın var mı? giriş yap