2 entry daha
  • donald trump, sosyal medya, algı yönetimi, lsd, internet, intihar bombacıları, patti smith, muammer kaddafi, suriye'de dönen dolaplar, sovyetlerin çöküşü, putin, arap baharı, occupy wall street hareketi, tüketici kültürü, henry kissinger, yapay zeka... konularını birbirine bağlayıp (evet bir şekilde ilişkilendirebilip), çıldıran dünyanın son 40 yılına ilişkin mantıklı bir açıklama getirebilen şahane belgesel. altyazısız olarak şuradan izlenebilir:
    https://thoughtmaybe.com/hypernormalisation/

    bazı notlar:

    --- spoiler ---

    - dümensiz giden dünyada avrupa'nın pek bir rolü yok.
    - putin'in uyguladığı "non-linear war" (ortamı bulandırarak neler döndüğü tam anlaşılamadan iş bitirmek) hadisesini politikaya uyarlarsak erdoğan'ın kimi örnek aldığı ortaya çıkıyor. putin'den erdoğan'a, oradan trump'a uzanan bir zincir. yeni moda politikacılar.
    - bu denklemler doğruysa dünyanın en etkili adamı vladislav surkov çıkıyor.
    - yeni politika trendi analizi doğruysa, trump seçimi alacak. en azından amerikanın (yozlaşıp, gerileyip, bencilleşen dünyada) geri kalmaması için almalı.
    - kaddafi'nin yalnızlığı, güçsüzlüğü, kendini kullandırtması... :'(
    - saddam atlanmış. saddam gibi kritik bir adam nasıl bu denklemlerin içine yer almaz? ancak belgeselin süresini uzatmamak için olabilir.
    - sosyal medyada herkesin kendi sosyal bubble'ında takıldığı bilinen bir şeydi ancak bunun için özel algoritmalar kullanılıyor. yani boşuna kıçınızı yormayın ben ne dersem o olur

    --- spoiler ---
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap