8 entry daha
  • açılın ben biyologum. çevremde milyon kadar biyolog ve biyoloji öğretmeni var bir tanesi de kendisini doktor sanmıyor. hadi diyelim ki doktor sanıyor. tıp hangi bilimin alt dalı bir bakar mısınız rica ediyorum. şimdi konular temelde aynı. hatta biyoloji daha da geniş bir bilim. onların genel anatomi altında gördüğünü ben hem hayvan hem bitki olarak görüyorum. fizyoloji adı altında gördüğünü de hem bitki ve hayvan olarak görüyorum. yetmiyor mikrobiyoloji görüyorum. hayvan (insan da dahil olmak uzere) ve bitki adına temel şeyleri biliyorum. ikisinin de anatomi ve fizyolojisine hakimim. bu demek değil ki insan vücudunu tanıyorum diye hastalığa teşhis koyarım. ama bırakın da mikroorganizmaların ne olduğunu, nasıl çoğaldığını, nasıl öldüğünü ben de bileyim. ayrıca doktorları da bu tip başlıklar altında yermek hiçbirimizin harcı değil. siz bir bakteriyel enfeksiyonu nasıl yeneceginizi biliyorsanız dem vurdugunuz antibiyotik yazan doktora gitmeyin bu kadar basit. hem siz gitmezseniz başkaları sıra beklemeden muayene olma fırsatı yakalar.
    ek olarak belirtmeme gerek var mıdır bilmiyorum ama bölüm derslerinin çoğunda tip kitabı kullandıran hocalarım oldu. aktarlarin, mahalle kadınlarının önerdiği tavsiyelerden çok çok daha iyisini veririm size. ama yine de doktora gidin.
    ayrıca biyologlar ced bilgisine de sahiptir ve eğer dileyip ced sertifikası alirsalar ced raporu için de çevre mühendisi gibi çalışabilirler. sadece doktor değil mühendis de sanıyor dersiniz artık.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap