67 entry daha
  • yakın zamanda bu konuya benzer bir kitap okuduğum için bir miktar tırstığım haberdir açıkcası. serinin diğer kitapları da kargoda, geliyor. ama ilk kitap biraz sıkıntılı bitiyordu haberiniz olsun.
    (bkz: the three body problem)
    (bkz: cixin liu)

    sahiden akıllı bir yaşam formundan gelen bir sinyalse ne olur? değilse sorun yok zaten. bunun da yazılmışı var sözlükte bolca.

    kamuoyu duymadan örtbas edilirse sorun yok. vatandaş duyarsa sıkıntı büyür sanki.

    yanıt vermeli miyiz? eninde sonunda yanıt vereceğiz zaten. insanın merak duygusu her türlü belayı çekmesine neden olmuş her zaman.

    yanıt verecek teknolojimiz var mı? bugün muhtemelen yok. ama çalışır yaparız bir şekilde.

    din işi de sıkıntılı biraz. aynı hafta içinde kuran'da zaten bunların yazdığını gösterecektir malum hocalardan üçü beşi. aynı şeyi hristiyan mistikleri, yahudi kabalacıları da yapacaktır ya. new age şakirtleri sokaklara dökülecektir muhtemelen. mars attacks'da önce bunları telef ediyorlardı zaten. ama uzaylı kültü oluşacak muhtemelen dünyamızda, garip mezhepler, fantastik inançlar türeyecek.

    insan ömründe yanıtımıza yanıt geldi diyelim. nasıl bir diyalog olacaktır? eminim ki, bu iletişim teknolojisi gereksiz insanların eline geçmedikçe, hiç bir uzaylı medeniyet kendi teknolojik bilgilerini paylaşmayacaktır ve bence paylaşmamalıdır da. tanışmayı çok istediğiniz kızla buluşunca konuşacak bir şey bulamamak gibi bir durum olur bence.

    yıldızlar arasında ulaşım mümkünse peki? o zaman muhtemelen hapı yuttuk işte gençler. galaksinin sessiz olmasının nedeni bu olabilir mi acaba? sesi çıkan medeniyetin yağmalayan çapulcu medeniyetler hüküm sürüyordur belki de galakside.

    hawking haklı bence de, duymamış gibi yapalım biz bu tür mesajları.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap