1 entry daha
  • şu başlığın zamanlamasına inanameyrum.

    almanya'da doğup büyüyen ve 15 yaşına kadar almanya'daki eğitimi alan ve türkiye'de almanca öğretmenliği bölümü okuyan bir oda arkadaşına sahibim.

    geçenlerde bana kapitalizm nedir diye bir soru sormuştu. ben de bunun ayaküstü anlatılacak kadar basit bir konu olmadığını söyledim. ısrar etti. bi kaç örnekle açıklamak istedim. anladığını varsayarak örneklerime karşılık olarak daha aptalca örnekler vermeye başladı. hayır, öyle değil. şöyle böyle bir şey dedigimde ise, yine anladığını dair bir kaç örnek verdi ve o an ben neyi anlattığımı unuttum. bi kelimeyi defalarca söylediğinizde o kelimenin bi anlamı kalmaz ya artık, aynen o pozisyondaydım.

    kısa bi sessizlikten sonra bana sosyoloji ve komünizmin ne olduğunu sordu. bu konuların öyle bir iki örnekle anlaşılamayacağını söyleyip, kendi yapacağın araştırmalar senin için daha faydalı olur dedim. sonra kısa bir sessizlikten sonra, 'neyse ehueheuheue, bu konulara fazla bulaşmayacaksın, adamı dinden çıkarır' dedi...

    entry başlangıcında yapmış olduğum şive ve bu çocuğun 19 yaşında olduğunu söylersem, hayatı üzerine gayet ön yargılı fakat doğru olma ihtimali yüksek olan tahminlerde bulunabilirsiniz bence.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap