1 entry daha
  • afrikalı leo kitabının orijinal adı. nedense afrikalı leo adıyla arama yapınca sözlük bu başlığa yönlendiriyor. türkçe sözlükte türkçe isimle arama yapamayacak mıyız kardeşim?

    neyse efendim, kitap amin maalouf'un ilk romanıdır. yazar, 1500'lü yıllarda yaşamış bir gezginin notlarından derlemeler yaparak bu kitabı yazmış. orta çağda insanların yaşam tarzı, dini inanışları, ticari ilişkileri ve devletler arası diplomatik ilişkileri hakkında güzel bilgiler veriyor. o dönem yaşamış insanların bugünkü insanlara göre ne kadar hoşgörülü, farklı inanç ve kültürlere karşı ne denli anlayışlı ve erdem sahibi olduğunu görünce hayretler içinde kaldım doğrusu. bugün sözde bilgi çağında yaşayan bizim yobaz sürüsü kesinlikle o insanların torunları olamaz diye düşünüyor insan. nereden nereye gelmişiz.

    ayrıca bu kitap sayesinde yavuz sultan selim'in sadece alevileri değil, çerkezleri de katlettiğini öğrenmiş oldum. herif resmen soykırımcıymış lan. neyse şimdi ecdad fetişistleri buraya damlamadan biz sözümüzü bitirelim. güzel bir kitaptır vesselam. okuyunca insanı alıp çok uzak diyarlara, adeta masal alemine götürüyor. okumanızı tavsiye ederim.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap