37 entry daha
  • dikkat: iş bu entryde 3 araç birbiri ile kıyaslanacaktır.

    az önce 1.4 tdi 90hp dsg versiyonunu test ederek beni şaşırtmayı başarabilmiş araç.

    ille de golf diye tutturan biriyim. skoda ile vw bayileri yan yana zaten (saraçoğlu stadının orada) ilk vw e gittim golfün içine oturdum. hali hazırda aracım pilachu kasa mazda 3 olduğu için onunla kıyas edeceğim kusura bakılmasın. golfün sürüş dinamiklerini az çok biliyorum ön taraf yumuşak plastik her yer sünger kaplı ve malzeme kaliteli. arka taraf sert plastik. boyum bir 187 olduğu için arkadaki diz mesafesi beni çok hayal kırıklığına uğrattı. dizel cam tavan ıvır zıvır highline versiyon 110.000 tl ye geliyor. *

    golfün malzeme kalitesi iyi ama nedendir bilinmez içine oturduğumda beni fiyatına bakılacak olursa tatmin etmedi.

    neyse tam çıktım emektar mazdama binicem dedim vaktim de var skodaya şöyle bir bakınayım. içeri girdim çay muhabbet derken test etmek ister misiniz diye sordular hem de dizel otomatik var olur dedim. testin ardından ve showroomda her tarafını mıncıkladığım kadarıyla artılarını ve eksilerini yazıcam.

    aracın bir kere her tarafı sert plastik bunu kabul etmek gerek. ön kapı üstlerinin plastiği benim emektar ilk kasa mazdamın kalitesinden çok geride. arka kol dayama yok. far ve yağmur sensörü yok. led/xenon far yok. bunları alabiliyorsunuz ama özel sipariş verip 3 ay beklemek koşuluyla. onun dışında direksiyon ve ön konsol gayet şık vites önünde çok geniş bir alan var. (evet gerçekten geniş ve büyük)

    arka diz ve baş mesafesi hayvan gibi. boyumu söylemiştim (187) oturduğumda bir karıştan fazla ön koltukla aramda mesafe kalıyor. utanmasam bacak bacak üstüne atıcam. cam tavan inanılmaz bir ferahlık katıyor araca ve çok yakışıyor. araç çift renkli oluyor. bu araç alınacaksa cam tavanlı olanı kesinlikle ama kesinlikle alınmalı.

    araç 240 nm tork üretiyor. dizelin kendine has dinginliği her araçta olduğu gibi bu araçta da var lakin gazlarsanız sizi kesinlikle üzmüyor. atik ve seri. hele sport moduna alırsanız bir çok aracı tokatlayabilirsiniz. start stop ve dsg şanzımanı anlatmaya gerek yok zaten yağ gibi. yakıtı kokluyor.

    golfün içine oturduğumda açıkçası (malzeme kalitesi olarak değil kabin ferahlığı ve alan) mazda içine oturmuş gibi hissettim. lakin cam tavanlı rapidin içinde çok ferah ve rahat hissediyor insan kendini. koltuklar rahat. ses kalitesi tatmin edici. bas tiz ayarlarını yaparsanız daha da iyi ses elde edersiniz. fiyat olarak da kampanya indirim vs 75 liraya bıraktılar. kusura bakmayın ama 75 liraya böyle bir araç bulamazsınız. kıçı kırık dizel otomatik egealar 84 bin tl.

    eksileri var mı evet var. ama golf ile arasında da 35 000 tl fark var. açıkçası 35 000 liraya xenon far, yumuşak plastik, far yağmur sensörü arka kol dayama gibi şeylerden vazgeçer misiniz yoksa hayır bunlar benim için önemli mi diyorsunuz? konu burada düğümleniyor. açıkçası ben vazgeçerim. zira emektar mazdama göre bana yer uçağı gibi geldi.

    buradaki fikirler şahsi fikirlerim. gözlemlerimi aktardım. bir başkası bunun tam tersini de söyleyebilir saygı duyarım. ama hiç hesapta yokken şu anda bu aracı ciddi ciddi düşünüyorum. 35 bini yakıt parası diye bile ayırsam dünyayı turlarım veya canımın istediği ülkelere seyahat eder tatil yaparım. yer içer sıçarım.

    son olarak ilginçtir vw bayisi tok gözlü davranırken skoda bayisinde güler yüz ilgi alaka had safhadaydı (bkz: bilemiyorum altan)

    edit: ama sanırım yine gidip golf alıcam amk.

    edit 2: golf almaktan yine vazgeçtim kafayı yicem.

    edit3: iş bu entry den aylar sonra golf alınmış, daha sonra satılarak 0 skoda octaviaalınmış, akabinde rezalet bir konforu olması ve motor sesini olduğu gibi içer alması ile golfü araştırarak “sikerler” denilerek 0 bmw 320d alınarak seviyeli ve mutlu bir ilişkiye başlanmıştır.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap