6 entry daha
  • yıllar sonra pil performansı yerlerde sürünen nexus 4'ümü kendisiyle aldattığım telefon. yurtdışından metalik grisini bulup aldım. yaklaşık üç haftadır kullanıyorum ve oldukça memnunum. birkaç madde altında özet geçiyorum:

    - kutudan silikon kılıf ve gayet güzel bir kulaklık çıkıyor.

    - pil performansı eşimin sony xperia z2'siyle kıyaslanamaz ama nexus 4'ten iyi. hızlı şarj özelliği etkileyici (telefon açıkken yarım saatte sıfırdan %60'ları gördü).

    - bir sürü uygulamaya abanıp takılma olacak mı diye uğraştım ama herhangi bir takılma görmedim.

    - hoparlör performansı çok etkileyici. dolby* olayı videolarda çok güzel çalışıyor. hoparlörleri bir telefona göre oldukça güçlü ses çıkışına sahip. henüz bluetooth hoparlöre bağlama ihtiyacı hissetmedim. kulaklık performansı hoparlörler kadar etkileyici değil ama tatmin edici (kafaüstü kapalı kulaklık kullanıyorum).

    - ekran/kasa oranı %72,2. bu yüzden telefon çok kaba gözükmüyor. alüminyum kasaya sahip olduğundan kılıfsız kullanılırsa elden kayıyor ama silikon kılıfla güzel kavranıyor.

    - kamerası ışıklı ortamda etkileyici. düşük ışık performansı vasat.

    - hazır gelen arayüzü beğenmedim. nexus 4'üme kurup çok memnun kaldığım holo launcher'ı kurunca tanıdık simgeleri filan görünce mutlu oldum. sanki nexus 4 plus kullanıyormuş gibi hissettim.*

    - telefonla ilgili en büyük şikayetim* ışıklandırmasız sanal* tuşlar. kas hafızası zamanla ışıksızlığı telafi edebiliyor ama üç sanal tuş birbirine çok yakın konumda bulunuyor ve oldukça dar bir alanda bulunduğundan karanlıkta kullanım insanı biraz zorluyor.

    - başka bir bela: bildirim zili. o zil simgesini yok edemedim arkadaş. kilit ekranında bildirimleri görmek için sol üstteki zil simgesine tıklamak gerekiyor. floatify isimli uygulamayla artık zil simgesiyle muhatap olmuyorum ama ekstra bir uygulamaya ihtiyaç duymak hoş değil.

    - parmak izi okuyucu: ilk defa bu özelliğe sahip bir telefon kullanıyorum ve oldukça sevdim. kilit ekranına ve kilit tuşunun aşınma ihtimallerine takılmadan telefonun zart diye açılması güzel. parmak izi okuyucusu konusunda incelemelerde axon 7'yi üst sıralara koymuşlar.

    - 64 gb hafıza gayet yeterli ama gözünüz doymazsa 128 gb'a kadar destekleyebileceğiniz microsd kart yuvası var. ben bi 64'lük taktım, kafam rahat. üstüne üstlük usb on the go* da destekliyor. yeme de yanında yat.

    edit: ışıklandırmasız kapasitif tuşlar dert olmaktan çıktı, kas hafızası işe yaradı. iki bakımdan avantajlı duruma geldi:

    1)diğer telefonların da böyle kapasitif tuşları olabiliyor fakat bu tuşların arka plan aydınlatmasından gelen ışık, karanlıkta fazla göz alabiliyor.

    2) kapasitif tuşu olmayan telefonlarda geri, home ve seçenekler tuşları, kullanım sırasında ekranın altında bir popup barı şeklinde belirir. bu da kullanım sırasında ekranın bir kısmının bu bara ayrılması demek. axon 7'de kapasitif tuşlar ekranın altında olduğundan böyle bir dert yok.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap