• her yil bir baska turuyle karsilasinca yazmak istedim. bu insanlar yabanci bir ulkeye yerlestikten sonra " benim hic turk arkadasim yok" , "turklerle takilmam" gibi tavirlarla sanki turklerle takilmanin asagilik birsey oldugunu ima ederler.

    eger kendi vatandasinla yabanci ulkede muhattab olmamak senin en dogal hakkin, ama sanki sen takilmayip ben takilinca sanki bu buyuk bir meziyetmis gibi anlatmak nedir ya.

    oglum cok kompleksli insanlariz, "benim butun arkadaslarim yabanci yeaa" ne lan? madalya mi takayim sana ne yapayim. ha dogru hepimiz birsekilde bir turkten kazik yemisizdir de ulan yabanci kazik atmiyor mu saniyorsun? insan her yerde insan.

    bu aslinda biraz ulkesinden utanmakla alakali, oyle bir duruma gelmisizki kendi ulkemizin geldigi durum bu olunca, her ne kadar sasirmasam da, bunu bir erdem olarak goren bir suru turk goruyorum burda.

    oglum iyiyi kotuyu bu yasa kadar ayirdetmeyi ogrenememissen, bence ilk durakta in be kardes.

    dil ogrenmek icin anliyorum, zira dogru turklerin cok oldugu ortamlarda ingilizce ogrenmek bir hayli zor. fakat su tavir buram buram asagilik kompleksi kokuyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap