4 entry daha
  • öncelikle, artık immi.gov.au sitesi kalkmıştır ve konuyla alakalı tüm bilgiler "border.gov.au" bünyesinde toplanmıştır.

    opsiyonlara gelince;

    1.
    işinde gücünde, beyaz/mavi yakalı bir insansanız mesleğiniz sol listesinde yer alıyorsa

    (bkz: skillselect)

    yeterli ingilizceniz varsa ve yazılanlara harfiyen uyabilecekseniz kendiniz başvurabilirsiniz, veya danışmanlardan yardım alabilirsiniz, sizin adınıza işlemleri takip ederler.

    2.
    eğitimle gitmeyi planlıyorsanız ohal ilan edilmiş bir ülkede olduğunuzdan bu aralar zordur, imkansız değildir tabi. gitme sebebiniz ve okul/iş geçmişiniz didik didik aranıyor haberiniz olsun.

    eğitim için atlas eğitim danışmanlığı ile idp hizmet veriyor okuduğum kadarıyla.

    3.
    iki gruptan da değilseniz 70 tane vize opsiyonundan size uyan varsa o yoldan bir şekilde ilerleyebilirsiniz, ancak gayet maliyetli ve uzun süreçlilerdir;

    http://www.border.gov.au/trav/visa-1

    -----------------------------------------------

    hangisi olursa olsun en önemli koşul ingilizce. hemen bugün gidin ielts veya pte academic'e kaydolun çalışın ve 6 üstü skor almaya çalışın. sonra da okul/iş deneyimi denkliği almanız veya eğitim için başvuruyorsanız okuldan kabul almanız lazım.

    bugün karar verseniz (tüm belgelerle başvurduğunuzda) 3 ayla 1 sene arasında değişen işlem süreleri vardır vizelerin. maliyetlidir, 1. grup için 15/20 bin tl'ler cebinizden çıkar sadece 1 kişi için; eşiniz çocuğunuz varsa bu rakam artar. uçak biletleri, ilk üç ay yetecek kadar para, öngörülmeyen masraflar yok tabi içinde.

    ve tabii ki her göçmenlikte olduğu gibi unutmayınız;

    - dünya nüfusu artıyor, şansınız her gün daha azalıyor. evet abd/kanada/avustralya'nın her zaman göçmene ihtiyacı olacak ama aday sayısı da sürekli artıyor. ab vatandaşı işsizler de başvuruyor bu programlara.

    - ülkemiz ne yazık ki uluslararası alanda itibarını kaybediyor, üniversite sınavlarının şaibeli olması, okulların tek kanunla bir günde kapanması..vs. bunlar denklik almanızı zorlaştıracak şeyler. kimse haftaya avustralya hükümetinin "türkiye'deki okullardan mezun olanların denkliklerini askıya aldım" demeyeceğinin garantisini veremez. o zaman da gidemezsiniz zaten.

    - sağlık. suriyeli vatandaşlara kapılarımızı açtık ancak kontrolsüz dolaşımları türkiye'nin ulaştığı sağlık seviyesini de tehdit ediyor. bu gibi programlarla göçmen alan ülkeler sizi sağlık taramasından geçirir, ve suriye gibi ortadoğu ülkelerinde görülen hastalıklar göçmenlik başvurunuzun reddine sebep olabilir. diğer ülke vatandaşlarından daha sıkı taramalardan geçebilirsiniz ilerde hatta özel yaptırımlar dahi uygulanabilir çünkü halk sağlığını tehdit eden bazı hastalıklar konusunda hassaslar.

    - yaş. evet gençleşmiyoruz ve puan sistemli kanada/avustralya gibi ülkelerin göçmen programlarında 31 yaşından sonra puanlarınız 5'er 10'ar azalır. 25-31 arası en uygun zamanlardır. geç kalmayın. kaldıysanız da deneyim veya ingilizceden kapatıp kapatamadığınıza bakın farkı.

    - müslümanlık. ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. şu an ülkenin en popüler konularından birisi bu. öyle kanada gibi sevgi kelebeği değiller açıkçası, götlerinde a.b.d. yok çünkü kendi başlarına bi adalar. ülkenin 49%'u müslümanların göçmenliğinini engellenmesini istiyor;

    http://www.smh.com.au/…on-poll-20160920-grkufa.html

    yanlış duymadınız evet. yakında kota bile uygulayabilirler ülkeden başvurulara. hatta daha sıkı sınır kontrolü isteyenler de var. trump sempatizanı da çok. haklılar mı haksızlar mı, size bırakıyorum. kendilerinin ingiliz göçmeni olması da dünyada yükselen muhafazakarlığı engellemeyecek, günümüz gerçekleri bunlar.

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    özet geç bebişim diyenler için;

    kafanızda böyle bir plan varsa "amaan yedekte dursun" diyorsanız yarın çok geç olabilir. ciddiyseniz hemen adım atın, ama cidden hemen atın. bugün karar verseniz önümüzdeki yaz en erken işlemleriniz biter çünkü.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap