5 entry daha
  • oldukça tanınan bir lezzet gezginidir kendisi. mister tender olarak da bilinir.

    kendisinin güzel yanları: güler yüzlü olması, değişik kültürlere duyduğu saygıyı hep hissettirmesi ve gerçekten ağzının tadını bilmesi.

    üç ana mimiği var:

    bir yemeği sevmezse, yiyor ve "oh! that's good" diyor. zaten, daha fazla yorum da yapmıyor.

    bir yemek lezzetliyse, güzelse: "ovvvv! that's really tasty" diyor. yüzünde bir gülümseme oluşuyor.

    ama, yemek gerçekten çok güzelse:
    yüzünde bir gülümseme oluşuyor. o gözler kapanıyor. ve sağa veya sola doğru düşüyor. uzun uzun yemeği anlatıyor.

    sadece bir kez yediği yemeği beğenmedi. onda da tayland'da, kendi ülkesinde, bir restorana gittiler. gerçekten beğenmedim, dedi. kendisi sadece youtuber değil, blog'ları da olan, freelance olarak çalışan bir gazeteci. youtube'un yanı sıra, çektiği video ve yazdığı e-kitaplardan da önemli bir kazanç elde ediyor (sponsorluğu boşuna vermiyorlar yani).

    mark, sadece yemek çekimi ve tanıtımı yapmıyor. gittiği yerin kültürü, restoranları ve yemekleri hakkında da bilgi veriyor. büyük ve lüks restoranları değil, halkın gittiği eski ve iyi bilinen mekanları tercih ediyor. esnaf lokantası mantığı bu abide de var.

    çekimleri eşi yapıyor. eşi, gerçekten sabırlı bir kadın. kocası onca güzel yemeği afiyetle yerken, kendi yemeğini soğutmak pahasına eşini videoya alıyor.

    onun dışında, istanbul'daki videolarını seyredin. özellikle, taksim'de kebap ve (yanılmıyorsam) karaköy'de çağ kebabı yedikleri mekanları not aldım. istanbul'a geldiğimde ben de uğrayacağım.

    bu arada, 15 temmuz darbe girişiminde mark ve eşi de istanbul'daydılar. çok güzel bir video yapmışlar. seyredin.

    https://www.youtube.com/watch?v=_jmcbkjynwo&t=5s
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap