19 entry daha
  • ankaragücü taraftarı yanında kız arkadaşın, annen, kardeşin, çocuğun vs kim olduğu önemsiz seni tahrik eder, sana küfreder karşılık verirsen seni döver ve bıçaklar. ankara'daki tüm şampiyonluk kutlamalarına sadece kavga etmek için gelip kadın çocuk dinlemeden önüne gelene sallar.
    bu varoş topluluğu tiner çekmeyi, küfretmeyi, kavga etmeyi, adam bıçaklamayı marifet sanar, bunlara karşı olanlara godoş, gavat, top gibi laflar eder. kızılayda sadece başka takım forması giyiyor diye bir çok insana topluca dalmışlıkları vardır.
    30 yıllık ankaralı olarak bu genellemeyi yapabileceğimi düşünüyorum; ankara'da ne kadar çakal çukal, cahil, tekinsiz tip varsa büyük ihtimal ankaragüçlüdür.

    gençlerbirliği ise çocukluğumun takımıdır(tabii ki beşiktaş'tan sonra). babamla takıldığı lokale giderdik çoğu zaman. kelli felli, eğitimli, konuşması ve mizacı düzgün amcalar olurdu hep. rakılarını yudumlarken sakin ve düzeyli muhabbet ederlerdi. maçlarda hakeme ona buna küfretmektense taktik konuşulurdu. hep özenirdim ne güzelmiş büyüklerin ortamı diye. gençlerbirliği ile ilgili tek olumsuz hatıram; ilkokul zamanları falan olsa gerek, sokakta topun peşinden koşarken ilhan cavcav'ın arabasına çarpmam ve sonrasında cavcav'dan azar yememdir. swh
    tribünlerinde çok nadir olaylar dışında olay yaşanmaz ki yaşandığı zaman da bunu yapanlar ankaragüçlüler olur.

    gençler taraftarı maç çıkışı efendi efendi evine dönerken, ankaragüçlüler istanbul takımları ankara'ya geldiğinde sırf kavga etmek için gençler tribününe girip maç boyu rakibi tahrik ederler, maç çıkışında ise stad çevresindeki stratejik noktalara pusarak ufak grup halindeki rakip taraftarlara saldırırlar.

    ikisi arasında bırak dağları galaksiler kadar fark vardır. yani ankaragüçlüler bugün ışık hızında kendini geliştirmeye başlasa bundan birkaç bin yıl sonra bile gençler taraftarının seviyesine ulaşamaz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap