5 entry daha
  • trump'ın başkan seçilmesi üzerine, juncker tarafından tekrar dile getirilmiş olan ihtimal. rt'nin haberi,

    https://www.rt.com/…european-army-security-juncker/

    portakal reis'in dünyanın çivisini çıkarmak yerine efendi gibi abd ile ilgilenme politikası anlaşılan ezik avrupalıları çok rahatsız ediyor. abd'den aldığı üç kuruş karşılığında köpeklik yapmaya alışmış, liseli gibi "abü savaş çok kötü yeaaa" diyerek askeri harcamalarını neredeyse sıfırlamış dangalak avrupa doğal olarak çok korkuyor şu an. çünkü biliyorlar ki, sayın müteahhit donald bey, "eşek miyiz ulan biz, niye sizi savunmak için bu kadar para döküyoruz? niye biz gdp'nizin %2'sini savunmaya ayırın dediğimiz halde ayırmıyorsunuz? şşşt, letonya, hayvan evladım?!" deyip de avrupa'nın tasmasını gevşetecek olursa, gariplerim rusya'ya karşı savunmasız kalacak. muhtemel bir rus saldırısında da modernliklerini, sosyal devlet olmalarını falan kullanırlar artık silah olarak...

    trump'ın seçilmesine sevindiğimiz için aptal diyorlar ama bence dünya için oldukça hayırlı bir gelişme oldu bu. avrupa, sonsuza dek amerika'nın kucağında kalamayacağını fark etti en başta. üstelik, eğer trump söz verdiği gibi nispeten pasifist bir tutum sergilerse, dünya genelindeki "pislik" de önemli ölçüde azalacaktır.

    dünya politik doğruculuktan ve ılıklıktan çok sıkıldı. bu saçmalıkların ceremesini çekmeden evvel evropalıların bir şey yapması gerekiyor. avrupa ordusu da o planlardan biri. hayata geçer mi, geçse işler mi? hiçbir fikrim yok. onlar düşünsün amk bana ne.

    (not: evet türkiye de abd'nin tasmaladığı nato üyelerinden biridir, bunun farkındayım. yalnız ben türkiye'yi avrupa'nın bir parçası olarak görmüyor, dolayısıyla avrupa ülkeleriyle kıyaslamıyorum. ortak noktamız, abd'nin güdümünde olmamız)
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap