4 entry daha
  • o otobüsteki kişinin aynısını yaptım. akp'li trolleri eleştirmek için argümanını "sözlüğün yüzde 99'u atatürkçü o yüzden akp'liler uçurulsun" gibi bir temele kuran bir yazıyı okumadım, eksiyi bastım, sonra da ona ayar veren @2'ye artı oy verdim.

    kötü bir yazıydı, aktrolleri çok daha sağlam, dayanaklı, ifade özgürlüğüyle çelişmeden eleştirmek mümkünken hele, çok çok kötü bir yazıydı. sözlüğün boş yazar dolu olduğu şu atmosferde 2000 fav alması berbat bir yazı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    ek: insanoğlunun terminolojisindeki istisnasız her kelimenin karşıtından güç alması gibi, "özgürlük" dediğimiz şey de yasak'lardan gücünü alan yeni bir kavram. yasaklara başkaldırı olarak doğdu her özgürlük. ifade özgürlüğünü kısıtlamak için "çoğunluğun rahat olmasını" kriter olarak seçmek sizi ılımlı demokratlar değil, verimsiz diktatörler yapar ancak.* "çoğunluğun istediği neyse o olsuncu" kafa şu an "milletimiz istiyor" diyerek idam cezasının geri getirilmesini tartışıyor. çoğunlukların, halkların, halkların teamül ve geleneklerinin normların yaratılışı üzerinde yarattığı etki ve bunun etik ile bağdaşma oranı üzerine tartışıp burada hukuk sosyolojisi dersi anlatmayacağım, tek bir soru soruyorum onun yerine:

    "ak-trollerin başlık açmasından ekşi sözlüğün %99'u rahatsız oluyor, o yüzden ak-troller uçurulsun/susturulsun." demek ile,
    "eşcinseller ve ateistlerden yozgat'ın %99'u rahatsız oluyor, o yüzden eşcinseller ve ateistler yozgat'tan sürülsün" demek arasında bir fark var mı? (burada elbette bir eşcinsel'in bir muhitte yaşama hakkıyla, bir ak-trol'ün ekşi'de yazma hakkını kıyas etmiyorum. iki söylem de, bu söylemlere başvuran iki karikatür tip de, farklı olana tahammül etmeyi kendilerine zul görmeleri ve farklı olanların aralarında barınmasından dahi rahatsızlık duymaları açısından hayli benzerler.)

    değer'iniz olsun, bu değer doğru tanımladığınız ve ifade ettiğiniz kavram'lara dayansın lütfen. ifade özgürlüğü öyle kıymetli bir şey ki, sen tahrik olma diye kişi "haksız oluşuna, ahlaksız oluşuna" bakarak susturulamaz, susturulmamalı. akp'lilere duyduğum güçlü antipatinin ahlakımdan, adalet arzumdan geriye bıraktığı son zerrelerle söylüyorum bunları.

    bilahare, her toplum %99'un istediğini uygulamış olsaydı şu an tüm insanoğlu ateşe tapıyor olurdu. açık bir şekilde türkiye o tarafa doğru gidiyor zaten.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap