9 entry daha
  • 1 eylül 2015 tarihinde kilis suriye sınırında onbaşı yusuf beylem ile birlikte kaçakçıları kovalarken farkında olmadan suriye sınırına geçmiş ve orada ışid teröristleriyle karşılaşıp çatışmak zorunda kalmışlar. bu çatışma sonucu yusuf beylem boynundan vurularak şehit olmuş, sefer taş ise ayağından vurulmuş, yaralı halde ışid tarafından kaçırılmış. ilk kaçırıldığı zamanlar hakkında tek tük haberler yapılsa da daha sonra bu olayın üzerine giden olmamıştır, unutulmuştur.

    http://www.haberler.com/…cezaevinde-7663501-haberi/

    http://www.hurriyet.com.tr/…-1-asker-kayip-29964670

    https://tr.sputniknews.com/…dogu/201509051017573973

    en son ağustos 2016'da ışid'in bir dergisinde kendisiyle bir röportaj yapılmış daha sonra hiçbir haber alınamamıştır. rakka'da tutulduğu tahmin edilmektedir fakat akıbeti meçhuldür.

    röportajdan bazı kesitler(orjinal metne dokunmadan):

    "ismim sefter taş, adresim: aralık aşağı aratan köyü no:42 ığdır. baba adım: aydın ve 21 yaşındayım."

    "üç kişi nöbetteydik. 2 kaçakçı suriye’den türkiye’ye kaçak mal geçirmek istedi. ben ve onbaşı rütbeli arkadaşım kaçak malı yakalamak için kaçakçıların peşine düştük. bu arada sınırı geçip suriye tarafına geçince islam devleti mücahidleri etrafımızı sardı. birden karşılıklı ateş açıldı. onbaşı rütbeli arkadaşım boğazından vuruldu ve öldü. bende ayağımdan vuruldum. yaralandığım için kaçamadım ve yere düşünce de islam devleti mücahidleri beni esir aldılar. ölen arkadaşımın ismi onbaşı yusuf beylem’di. o günden beri toplamda on aydır islam devleti’nin elinde esirim"

    "ailemi, annemi, babamı ve kardeşlerimi hayal ediyorum. vakit geçirmek için hiçbir şey yok. dört duvar arasındayım. acilen aileme sağ salim kavuşmak istiyorum. vaktimi namaz kılarak, yatarak, yattığım yeri temizleyerek ve buradan sağ salim kurtulacağımı hayal ederek geçiriyorum."

    "evet düşünüyorum ki; geç olsa da türkiye bir gün mutlaka evladına sahip çıkacaktır. allah’ın izniyle bir gün yine evime döneceğimi tahmin edebiliyorum. duygularım, bir gün aileme, memleketime ve sevdiklerime sağ salim kavuşacağım yönünde."

    "ben sefter taş, kurtarın ne olur kurtarın. anamı, babamı kardeşlerimi özledim, özgürlüğümü özledim, sevdiğim kızı özledim ne olur başbakanım, kürt liderlerim. allah rızası için beni kurtarın."

    bu röportajı okuduktan sonra vicdanen rahat olamadım ve bunu buraya aktarma zorunluluğu hissettim. bu asker benimle taban tabana zıt bir siyasi görüşte olmasına rağmen türkiye cumhuriyeti devletine askerlik görevini yerine getirirken kaçırılıp teröristlerin elinde esir olmasını kabul etmem mümkün değildir.

    inşallah, devletimiz şu an terörist pkk'nın elinde esir olan asker ve polislerimize ve terörist ışid'in elinde esir tutulan bu askere de sahip çıkar, yuvalarına sağ salim dönmelerini sağlar.

    not: bu asker hdp seçmeni bir kürt vatandaşımızdır. röportajın buraya yazamadığım kısımlarında türkiye aleyhine ve pkk lehine olabilecek sözler söylese de esaret altında olmasından ve sürekli ölüm korkusu yaşadığını düşünerekten psikolojisinin iyi olmadığını, hoş görmek gerektiğine inanmaktayım, çaresizlik kötü bir şey.
192 entry daha
hesabın var mı? giriş yap