48 entry daha
  • ülkemizin açıkara en kötüsüdür. bakınız istanbul bile değil, kesinlikle ankara. istanbul'da en azından ciddi düşünceler, planlamalar falan var. ankara'da her yol özel taşıta, arabaya göre planlanmış durumda.

    en büyük sıkıntı, neredeyse hiçbir aktarma istasyonu olmaması. tek birortak nokta var o da kızılay. bir yere gitmek istiyorsanız, muhtemelen kızılay'a uğramadan asla gidemezsiniz.

    haşmetli başkanımız "eskişehir yolu'nu tıkanmaktan kurtaracağım, ulaşımı metroyla hızlandıracağım" dedi ve az tıkanan bir yeri çok tıkanır hale getirip bir de yavaşlattı. nedeni basit... ağır-aksak ve dünyanın en yavaş metrosu olan çayyolu metrosunu hizmete açıp ring seferleri koydu. eskişehir yolunda ilerleyen otobüs-minibüslerin %95'ini kaldırdı. onların yerini metroya aktardı. örneğin; toki turkuaz'dan kızılay'a belediye otobüsüyle 30 dakikada gidebilirken, otobüsten indirilip mecburi metroya aktarılıyorsunuz ve iki aktarma yaparak, metroyu bekleyerek, duraktan metroya yürüyerek vb 1 saatte ulaşıyorsunuz. o da şansınız yaver giderse...

    yolculuk süresini iki katına çıkaran dünyadaki tek metro maalesef. millet de bu rezaleti çekmemek için "ulan 5 tl benzin yakarım, hem keyifle giderim, hem otururum, hem de yarı sürede" diyerek arabasına biniyor. veya arabası yoksa borca girip 5-6 bin liraya eski püskü şahin alıyor. ulaşım ucuz değil ki amk. araba daha ucuza gelecek neredeyse.

    her sabah ve her akşam, işe gidip gelirken binlerce insanın ulaşım sistemine ana avrat küfür edip, ardından yine melih gökçek'e oy vermeleri de enteresan tabii. gerçi son seçimle mansur yavaş'a verdiler ama oylarına sahip çıkamadılar. sağlık olsun.

    ankara'da toplu taşıma yoktur. borca girip arabanızı alın, hem keyfini sürün, kanser olmayın, işe geç kalmayın. hem de uzun vadede ekonomi yapmış olun. ciddiyim.
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap