• dokuz eylül üniversitesi rektörlüğünün 30 mayıs tarihinde odalarında otururken "tınaztepe kampüsüne aracıyla girmek isteyen her öğrenciden neden dönemlik 150 tl (yüz elli lira) para almıyoruz , üf deli para!" diyerek başlattığı bir hızlı geçiş sistemi ve uygulanmasındaki usulsüzlük ile ilgili olan rezalettir.

    uygulamanın başlangıcı 24 kasım olarak duyurulmuş fakat ne hikmetse sınavların başladığı 14 kasım tarihinde okulun kapıları bir anda öğrenci araçlarına kapanmıştır. okulun giriş kapısı ve çevresinde yeterli otopark alanı olmadığından öğrenciler araçlarını çevreyolu bağlantısına park etmek zorunda kalmıştır.

    http://akillikart.deu.edu.tr/hgs/?s=sss

    burada yazana göre ise, dokuz eylül üniversitesi personelinin bu hgs etiketini almasına gerek olmamakta, fakat öğrenciler için bu bir “zorunluluktur”.

    her yere uzak, içerisinde toplu taşımanın yetersiz kaldığı -bu eksiğin biraz olsun otostopla giderildiği- hiçbir otopark sıkıntısı bulunmayan, köpek cenneti kampüsümüze sadece öğrenci özel araçlarının girişini azaltmaya çalışmanın öğrenci zararına olduğu kesindir. kampüs güvenliği sebep gösterilse de zaten araçların okul kartı olmadan içeri alınmadığı, yaya girişinin kontrolsüz olduğu hatta içerisine belediye otobüsünün kontrolsüz girebildiği bir kampüs söz konusuyken bu gerekçe komik kalmaktadır.

    belirtilen tepkilerden sonra üniversitenin takındığı tutum ise çok daha komik kaçmakta, siteye girildiğinde bir pop-up çıkıyor ve bu hgs sisteminden elde edilecek gelirin durumu olmayan öğrencilere ve sosyal sorumluluk projelerine kaynak sağlamak amacıyla yapıldığı belirtilmiş*, bu projelerin kaynağı burada okumaya çalışan öğrenciler midir? eğer bu da yetmezse “memlekette ohal var” bahanesine sığınılmış. işin komiği ise bu sistemin ön çalışmaları ve kurulumu yine aynı siteden edinilebilecek bilgiye göre 30 mayısta başlamıştır.

    uygulamada öğrenciye milyon tane zorluk çıkaracak, değnekçilik kültürünün artığı, öğrenci düşmanı bu sisteme ise deü öğrencileri beklenenin aksine sessiz kalmayacağa benziyor.

    bir imza kampanyası başlatmışlar: change.org

    bu da seslerini duyurmaya çalıştıkları sayfaları: facebook grubu
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap