7 entry daha
  • akp tarafından an itibarıyla yasalaşmıştır.

    http://i.hizliresim.com/wg23pq.jpg

    önergeye göre, 16 kasım 2016 tarihine kadar cinsel istismara uğrayan mağdur ile fail evlenirse; fail ceza almayacak!

    ve bu önerge kabul edilmiştir! yani bu artık yasalaştı!

    bu önergeyi ise adalet bakanı şu cümleler ile savunmuştur:

    --- spoiler ---

    bu önerge, ülkemizde yaşanan çok ciddi bir sorunu çözmek maksadıyla verilmiştir.

    bildiğiniz gibi, türk ceza kanunu'nun, eski ceza kanunu'muzun 434'üncü maddesi böyle bir uygulamayı sürekli öngörüyordu. o dönemde, yine, parlamentoda cumhuriyet halk partisi, ak parti hep beraber olduk ve "bu, küçük yaşta evliliklerin önüne geçmek maksadıyla bunu kaldıralım, bu doğru bir şey değil ve bunu teşvik eden bu yapıyı yok edelim." dedik ve beraber biz bu düzenlemeyi yaptık.

    ama takdir edersiniz ki kanunların da bir kültür oluşturma kapasitesi var. biz, birdenbire böyle bir düzenlemeyi hayata geçirince, geçmiş düzenlemeler var, o dönemden beri gelen bir yapı var ve insanlar bu kanunu öğrenme, algılama konusunda yeteri kadar fırsat bulamadılar ve bir kültürün oluşmasına da bu kanunun uygulaması gerçekten fayda sağladı.

    şu anda cezaevlerinde pek çok kişi var, bu yönde tutuklanmış ve hüküm giymiş kişi. düğün yapılmış, dernek yapılmış, gelmişler, hediyeleri takmışlar, resmen evlenmişler; medeni kanun anlamında değil, yani halk arasında kabul şeklinde söyleyelim.
    --- spoiler ---

    özetle adalet bakanı diyor ki;
    çocuk sikmek(bu çirkin tabir için çok özür dilerim) bizim genlerimizde var!

    siz hala pizzagate konuşun! türkiye'de artık çocuğa cinsel istismar serbest!!!

    -----------------

    önerge kabul edilmedi oylama cuma gününe kaldı deniyor. ama bu yanlış bir bilgi.
    bu önerge kabul edilmiştir

    ispatı: http://i.hizliresim.com/zmnpbz.jpg

    toplantı yeter sayısı bulunamadığı için cuma gününe kalan ise, tasarının, yani "ceza muhakemesi kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı"nın tümünün oylanıp kabulü. çünkü kanun teklif ve tasarıları önce madde madde oylanır ve en son kanun metninin tamamı oylanır.

    işte bu tümünün oylanması için toplantı yeter sayısı bulunamadı. yoksa tacize uğrayanın tacizciyle evlendirilmesinin önünü açan öneriyi akp kabul etti.

    bu çakalların "efendim bakın kabul etmedik" demelerine kanmayın. akpli pislikler bu öneriye evet dedi ve önerge kabul edildi.
1268 entry daha
hesabın var mı? giriş yap