1 entry daha
  • bugün farkına varanlara günaydın demek istedim. esnafın, işçinin 15 senedir afedersin ebesini s.ktiler. neredeydiniz a güzel insanlar? benim babam tekel bayii, amcam manifaturacıydı. ikisi de battı. önce babamın tekelini kapattılar canı acıdı diye daha çok içti, nasıl üzülmesin çocuklarına ekmek götürdüğü yer artık yoktu. bana ancak 3-4 ayda bir 50 lira ancak gönderebildi. bir tane oğlu vardı onu bile okutamadı gururuna yediremedi hiç de dile getirmedi ama dayılarımın, bulduğum bursların sayesinde okumam çok koydu iyi biliyorum. sonra ne mi oldu. 3 sene önce ege üniversitesi yoğun bakımında günlerce bekleyişin sonunda o bir kuruş haram yememiş, çocuklarına haram yedirmemiş adamın cenazesini kendi ellerimle çıkardım.

    amcam mı? o da battı, daha çok sigara içti dertten, öfkeden, elinden bir şey gelmedi diye. şimdi koah, nefes alırken bile zorlanıyor. o dağ gibi kardeşlerden birini toprak aldı diğerinin yaşadığı yaşamadığı belli değil. diyeceksiniz ki akılsız mı bu adamlar. öleceğini bile bile kendine bu yapılır mı? siz hiç ömrünüzü verdiğiniz dükkana kilit vurulduğunu, babanızdan yadigar dükkanın satıldığını gördünüz mü? ben koca koca adamların ağlayarak eve geldiğini gördüm. yere batsın saltanatları. onlar küçücük kız çocuklarına tecavüzü hoş görür tabi normal, benim babamın amcamın anasını bellediler. kimse gıkını bile çıkarmadı...

    o yüzden artık susmayın, tecavüzün kabullenilmesi söz konusu değil. bu memlekette yüz binlerce esnafı ekmeğinden ederlerken uyudunuz şimdi uyumayın..
hesabın var mı? giriş yap