• ancak türkiye'de olabilecek durumdur. şimdi soru şu genelde:

    vol1. rte gitsin de kim gelsin? kılışdar mı? bir defa onda liderlik vasfı yok!
    vol2. akp gitsin de hangi parti gelsin? chp mi? chp akp'den farklı ne vaat ediyor?
    vol3. bütün partiler ve siyasetçiler aynı. bu nedenle tanıdığımız bildiğimiz adamlarla yola devam edelim. her önüne geleni zengin etmeyelim!

    şimdi sayın halkım. sorun illa ki mutlak olarak bir kişiyi veya partiyi tercih etmek değildir. demokrasiler her şeyden önce çok sesliliği ve değişkenliği garantiler. uzun yıllar belirli bir kişi veya zümrenin iktidarda kalarak despotlaşmasını ve anti-demokratik eğilimlere girmesini engeller. demokrasi seçtiğinin sonsuza kadar iktidarda kalması ya da sonsuza kadar seçmeye devam edeceğin anlamını taşımamaktadır. demokrasilerde amaç demokrasidir, araç değildir. nitekim insan doğası gereği uzun yıllar iktidarda kalınca sertleşmeye ve çok sesliliği yok etmeye eğilimlidir. farklı ve çatlak seslere tahammül azalır. işte sırf bunları engellemek ve bunların varlığından haber etmek için bile gereklidir demokrasi. sen demokrasiyi dünya veya ahiret görüşüne paralel görünen adamların sonsuza kadar iktidarda kalması olarak bakamazsın. bakmamalısın. sırf farklı olana şans tanımak için bile gereklidir demokrasi.

    dolayısıyla sayın kardeşim demokrasinin olduğu bir ülkede yukarıdaki soruları sormak anlamsızdır ve toplum açısından ciddi riskler barındırır.
hesabın var mı? giriş yap