• iknın pozitif brief verdiği bir iş görüşmesine girdiğimde karşılaştığım durum. bahçeşehir mezunuymuş arkadaşımız. parlak bir cvsi olduğunu kabul etmeliyim. gel gelelim teorik teknoloji konuşmaları bile yapamadım. ben bu kardeşimize üzülüyorum açıkcası bu eksiğimi kapatmak için bilgeadamın kucağına düşecek sonuç yine değişmeyecek. okullardaki mühendislik eğitiminin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

    edit : bir arkadaşımız gayet nazik bir biçimde düşüncesini belirtmiş. öncelikle yazılım mühendisinden bahsediyoruz. bu kişinin sadece kod yazması yetmeyecek hiç bir zaman. teknolojilere hızlı bir şekilde uyum sağlaması da lazım. türkiye de doğru yazılımların geliştirilmemesinin en büyük sorunlarından birisi yanlış teknoloji seçimi ve kullanı. python / django iyimiş. o zaman ona geçelim. angular hikaye abi react kullanalım. elm diye bir şey çıktı abi hadi sistemi değiştirelim demekle olmuyor. kaldı ki bunları diyebilmek için bile okumak gerekiyor. benim maksadım üniversitelerdeki mühendislik eğitimiydi. umarım doğru anlaşılmışımdır.

    yazılım geliştirme yaklaşımları üzerine çok güzel bir entry yazmış : (bkz: #64258031) merak edenlerin okumasını öneririm.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap