• 2004 yılının büyük ihtimalle en çok ses getiren animesi olan (animenfoda an itibariyle full metal alchemist'in bir basamak üstünde, 4. sırada bulunuyor) elfen lied; azumanga daioh'yu yapan genco ile berserk'i yapan vap'ın ortak çalışması. zaten seride genelde azumanga daioh'nun duygusal anlatımının biraz yoğunlaştırılmış hali göze çarparken kimi zaman da bu anlatım yerini berserk'in vahşi üslubuna bırakıyor.

    elfen lied kesinlikle masum bir anime değil. insanların öldüğü, hatta kol ve bacakların bizimkinden bile fazla uçuştuğu bir dünyada geçiyor. ama genel yanılgının aksine 'korku' türüne* koyulacak bir eser de değil. aynı şekilde dizide çıplaklık da göze çarpıyor, ancak bu çıplaklık saflık sınırında kaldığı için anlatımı etkilemiyor.

    geniş bir pencereden bakacak olursak; dünyada yeni bir türün ilk bireyleri yeni yeni adım atmaya başlamıştır, öyle ki bu yeni türün insan ırkının sonunu getireceği düşünülmektedir. yer yer bu yeni türün bireylerinin yarattıkları vahşetler ortaya çıkarken arka planda bir yerlerde bu yeni türün üzerinde deneyler yapılmaya başlanmıştır bile. bahsedilen yeni türün, sırtlarından çıkan 'vektör' adı verilen görünmez elleri ve kafalarının üzerinde küçük bir çift boynuzları bulunmaktadır. aynı zamanda bu 'vektör'lerin başka bir insana teması o virüsün yayılmasını sağlar, virüsün bulaştığı kişilerin doğacak çocukları da diclonius adı verilen yeni türe dahil olur.

    ama her ne kadar 'belki de' insan ırkının sonunun başlangıcını işaret eden bir zamanda geçse de insanların hikayesini anlatmaz. diğerlerinden farklı oldukları için dışlanan, yalnız olmaya mahkum edilen yeni bir ırkın hikayesini anlatır. zamanla da, dünyada olan herşeyi sırtınızdan çıkartabildiğiniz 'vektör'lerle durduramayacağınızı söyleyen hüzünlü bir şarkıya dönüşür.
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap