1289 entry daha
  • "... türkiye’de büyüme tamamen tüketimden geliyor. tabii ki tüketimin artması gerekiyor ama dengeli bir büyüme için tüketimin ve yatırımın aynı zamanda artması lazım. türkiye’deki artış tüketime giderek hız verilmesinden geliyor. krediler artmaya devam ediyor, tüketim artmaya devam ediyor, borçluluk artmaya devam ediyor ama yatırımda, verimlilikte artış yok. örneğin cari açık bunun bir sonucu. böyle bir düşük kaliteli büyüme uzun zaman devam edemiyor. problemleri görmeye başlıyoruz, yüzde 10’un üzerinde işsizlik var. enflasyon düşmüyor. eşitsizlik türkiye’de çok yüksek. büyüme herkese aynı karı getirmiyor.”

    "düşük kaliteli büyüme çok uzun devam edemiyor, istikrarsızlık yaratıyor. trump'ın yönetimi altında büyük olasılıkla faizler artacak. faizler arttıkça global likidite azalacak. türkiye, asya gibi, afrika gibi yerlere yurt dışından gelen para giderek azalacak. cari açığı olan bir ülkenin, yurt dışında yatırıma ihtiyacı olan bir ülkenin daha zor zamanları olacak."

    bunlari tabii ki ben demiyorum repec (research papers in economics) platformunun dünya çapındaki en önemli 2 bin 223 ekonomist içerisinde ilk sırada gösterdiği massachusetts teknoloji enstitüsü (mıt) ekonomi profesörü daron acemoğlu diyor.
528 entry daha
hesabın var mı? giriş yap