5 entry daha
  • arabistan'da durum şeriat yüzünden böyle ama tabi akacak kan damarda durmaz, insanoğlunun önüne set çekilmez.

    aklıma afgan arkadaşım ahmed geldi. afganistan'da sanıyorum sadece turistlere alkol almak ve içmek için izin veriliyormuş. tabi bunun da açığını buluyor afganlar. düğünlerde, akşam arkadaş buluşmalarında falan çokça* içerlermiş afgan gençler.

    tabi şeriat değil ama bu sefer de mahalle baskısından gizli köşelerde, çabuk çabuk içmekten öyle bir alışkanlık edinmişler ki alkol kullanmak pek ala bir kısa süreli uyuşma aracı haline gelmiş onlar için. `gerçi her gün 30 - 40 kişi ölü bankosu olan bir ülkede bu da çok normal ya neyse...`

    ahmed o akşam benim katılacağımı duyunca hemen atlamış gelmiş. "türk olduğum için ayrı bir sevgi ve saygı besliyordu ahmed bana. hatta bildiğin kendini aşşağı at desem atacak öyle bir sadakat 'canım kardeşim benim...' " gece başladı benim de bira içeceğimi duyunca gözlerime baktı, ahmed sen de içer misin dedim utana sıkıla içmek istiyorum dedi. birasını aldı arkaya döndü biz de ödeyip yanına geldik ki ahmed birayı fondiplemişti. gidip bir tane daha aldı ama alışkanlık işte onu da gelir gelmez hüpletti. olum ahmed napıyorsun mekik dokudun barla balkon arasında dedim. sonra 3. sefere gitti ama geri gelmedi içeri girdiğimde mature kadınlarla dans ediyordu. 60 yaşlarındaki kadınlar da diyebiliriz.
    gecenin sonunda alt katta bir salonda bir grup kızın ortasında deli gibi dans ederken bulduk.

    bira içerek kendine nasıl yapabilir bir insan bunu demeyin. zira ahmet yasakmış gibi bilinse de afganistan'da hep içeriz biz diyor. e tabi mahalle baskısı, sonra yasak da olduğundan olacak hızlı hızlı içerlermiş. sonuç ortada. eve zorla götürülen saçma sapan hareketler yapan bir ahmed.
    öte yandan afganistan'da delik deşik yasal sistem, insanlardaki geçmek bilmez bir eziklik hissi.

    son olarak geçenlerde ahmed le konuştum şimdi türkiye deyim naptın ahmed dedim. kübalı sevgili yapmış. kız çok aşık bana dedi. eee afganistanlı ahmet oldu amerikalı ahmet. ama hala birayı fondip yapmaktan kendimi alamıyorum dedi.
hesabın var mı? giriş yap