3 entry daha
  • türk hava kuvvetlerine bağlı f-16'lar şayet esad güçlerini bombalarsa oluşacak tablo altı ay sonra "fetö'cü pilotlar rejimi bombaladı!" şeklinde lanse edilerek fetö'ye ihale edilir. işin içinden çıkılır.

    metehan demir'in bu yönde attığı tweet insanın keyfini kaçırıyor. diplomasi ile silahlı mücadele birlikte yürütülmelidir. esad'a "esed" diyerek ülkeyi uçurumdan aşağı yuvarlamanın raison d'etat ile uzaktan yakından alakası yoktur.

    rusya başkonsolosu dışişleri'ne çağrılarak ilk istişare sonrasından bir tepki, gerekirse silahlı, ortaya konmalıdır tabi. bu tarz saldırılarda diplomasi ile de askerlerinin hayatını boşuna kaybetmemesini sağlayabilirsin. yoksa elbette üç askerin hayatını kaybederse gidersin sen de bombalarsın, kimse de çıkıp "böyle şey olur mu?" diye ortalığı ayağa kaldırmaz; ama önce diplomasi.

    not: bizim oralarda ne işimiz var?

    edit: ali örnek'in tweetinde belirttiği gibi tsk bu saldırı öncesinde esad güçlerini vurduysa büyük hata, esad güçlerinin de yaptığı yukarıda belirttiğim mantığı işlettiğimizde daha büyük hata. insanlar ölüyor iki diplomasi yapın, abv.
187 entry daha
hesabın var mı? giriş yap