• mümkün mertebe uzatmadan tane tane anlatacağım.

    16 mbps internet hizmeti alıyorum bu arkadaşlardan. speedtest gibi sitelerden ölçünce max 13,6 mbps hız çıkıyor, ben bu hıza şükrediyordum.

    1. gün: bir süredir, adsl hizmeti alma sebebim olan oyunda, ping değerlerim 65'lerden 170'lere fırlamış durumdaydı. 4-5 gün ses çıkarmadım, sonunda canıma tak edince, hız testi yaptım, hızımı 10'a düşürmüşler. aradım, durumu anlattım, efendim hemen hallediyoruz dediler, ayrıca işte sizin apartmanda portla ilgili bir de sorun var gibi duruyor, teknik servis onu da 24 saat içinde halleder dediler. "iyi ne güzel" dedim, kapattım.

    2. gün: ertesi gün akşam gelip oyuna girdiğimde, ping değerinde hiç bir iyileşme yapılmadığını ama hızımın tekrar 13'e yükseldiğini gördüm, tekrar aradım bunları. durumu anlattım. yine işte klasik kandırmacaları yaptılar: modemi resetleme, açma kapama, güncelleme yapma falan.. yine ping değerimi düzelttiklerini iddia ettiler. port sorunu için de 24 saat içinde teknik servis geleceğini söylediler (önceki gün de güya 24 saat içinde geliyordu). ilginçtir bu seferki müşteri temsilcisi "internet kesintiniz bu port probleminden kaynaklı" dedi, oysa ki internetim kesik değildi. sanırım bu temsilcilere bazı cümleleri ezberletiyorlar, her durumda aynı cümleleri söylüyorlar.

    3. gün: işten gelip oyuna girdim, ping değerlerimin iyice ayvayı yediğini gördüm. tekrar aradım, tekrar aynı modem resetleme kandırmacaları. port sorunu için de teknik servisin geldiğini, işte şöyle şöyle yaptığını, benim bir elektrikçi çağırıp onu halletmem gerektiğini söyledi.

    sonuçlar:
    1-her seferinde ping sorunumu çözdüklerini söylediler, çözmediler.
    2-kendilerinin bile ne olduğunu tam bilmedikleri bir port sorunu şeyini icat ettiler, 4 müşteri temsilcisinin her biri 24 saat içinde teknik servisin bu sorunu çözeceğini söyleyip beni 3-4 gün boyunca kandırdılar.
    3-"madem bir port sorunu var, neden bir hafta öncesine kadar böyle bir sorun yoktu?" soruma kesinlikle cevap alamadım. "port sorunu nedir teknik olarak anlatabilir misiniz?" soruma cevap alamadım çünkü kendileri de bilmiyor.
    4-müşteri temsilcisinin teki söylediklerime inanmadı, "ekran görüntüsü atın" dedi.

    böyleyken böyle. şimdi ben ne yapacağım?
    1-btk'ya başvuru yapacağım
    2-yasal yollardan hakkımı arayacağım, gerekirse dava açacağım
    3-en kısa sürede aboneliğimi sonlandırcağım
    4-tüm sosyal medya kanallarından bunu sürekli anlatacağım ve insanları superonline'ye bulaşmaması yönünde uyararak kardeşlik görevimi yapacağım.

    superonline pişmanlıktır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap